ΠΑΣ..ες Με τον ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ
ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ...
• Όταν την Κυριακή 2 Ιουνίου το κατάμεστο «Ζωσιμάδες» στάθηκε «ναός» αποθέωσης των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού «τημ» του ΠΑΣ Γιάννινα, παρά την εντός έδρας ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ, όλοι περίμεναν ότι η επίσημη «πρώτη» ενόψει της νέας χρονιάς θ’ αποτελούσε μια αληθινή γιορτή για το Γιαννιώτικο ποδόσφαιρο.
Η προοπτική της Ευρωπαϊκής συμμετοχής δημιουργούσε νέα δεδομένα και όλοι ανυπομονούσαν για τη στιγμή που ο Μισέλ Πλατινί ή κάποιο άλλο «μεγαλοστέλεχος» της UEFA, θ’ άνοιγε το μπαλάκι με το «μαγικό» χαρτί που θα έγραφε «PAS GIANNINA F.C.-GR», για να μάθουμε τον αντίπαλο στο Europa League.
Σε λιγότερο όμως από 20 μέρες τα όνειρα κατέρρευσαν σαν τους «Δίδυμους Πύργους» της Νέας Υόρκης στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11/9/2001.
Τεράστια και αναπάντητα «γιατί» έχουν μείνει καρφωμένα στις μνήμες των Γιαννιωτών φιλάθλων και νομίζουμε ότι οι απαντήσεις πολύ δύσκολα θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια.
Την Τρίτη το σκηνικό στο Πανηπειρωτικό Στάδιο παρέπεμπε σ’ εποχές... δεκαετίας ‘90 όταν η «πρεμιέρα» γίνονταν μεταξύ «συγγενών και φίλων», με αποδοκιμασίες (έστω χλιαρές) και την απογοήτευση να «σκεπάζει» την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.
Ο μεγαλομέτοχος κ. Χρηστοβασίλης επέλεξε τον δρόμο της «φυγής» και της «σιωπής», αφού ήξερε τις αντιδράσεις που θα συναντούσε.
Άφησε μόνους τους ποδοσφαιριστές, τη νέα τεχνική ηγεσία και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ν’ αντιμετωπίσουν εκείνοι τον κόσμο και να δώσουν τις εξηγήσεις στον βαθμό που μπορούσαν.
Πιθανώς να φοβήθηκε ξεσπάσματα «οργής» προς το πρόσωπό του, όμως όπως λέει και ο «σοφός» λαός «ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».
Αυτός προτίμησε να εξαφανιστεί και έτσι σε... παγκόσμια πρωτοτυπία, ο αγιασμός της νέας περιόδου θα πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή της ομάδας απ’ το Καρπενήσι.
Όταν δηλαδή η κατάσταση θα’ χει ηρεμήσει, ίσως έχουν γίνει και κάποιες μεταγραφές γι’ αποπροσανατολισμό, ώστε να μπορέσει ο πρόεδρος να εμφανιστεί ξανά δημόσια.
Στην πρεμιέρα του ΟΦΗ προχθές βρέθηκαν 3.500 Ηρακλειώτες, στον Πανιώνιο 700, όμως στον ΠΑΣ Γιάννινα που τερμάτισε πέμπτος, μετά... βίας συγκεντρώθηκαν 70-80 νοματαίοι...
Μερικοί συνεχίζουν ακόμα να... πιπιλίζουν την καραμέλα του CAS, όταν ο ΠΑΟ ήδη έχει αποσυρθεί αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα δικαίωσης.
Αλήθεια τα 200.000 - 250.000 ευρώ που θα χρειαστούν για την όλη διαδικασία είναι διαθέσιμα στα ταμεία της ΠΑΕ;
Κι αν ναι, αντί να «βουλώσουν» καμιά «τρύπα» απ’ τα υπόλοιπα χρέη που έχουν εξελιχθεί σε «μάστιγα», θα δοθούν έτσι απλά για ένα αμφίβολο «κυνήγι μαγισσών» στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα εισιτήρια διαρκείας της ερχόμενης περιόδου θ’ αναζητώνται στο... SILVER ALERT...
Μετά και την αλλαγή Ιωαννίδη απ’ το υφυπουργείο αθλητισμού και την έλευση κάποιου Ανδριανού, να δούμε τι θ’ απογίνει με την ιστορία των έργων βελτίωσης στο «Ζωσιμάδες».
Πώς θ’ αγοράσει κάποιος διαρκείας όταν δεν γνωρίζει πόσα ματς θα παρακολουθήσει;
Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς ή να ευχηθούμε... «Καλά Χριστούγεννα»;
Όλοι αυτοί που πλήρωσαν πέρσι διαρκείας ή 40 ευρώ την τριάδα των αγώνων PLAY - OFF ή 20 το κάθε παιχνίδι και είδαν τον ΠΑΣ να κατακτά, αγωνιστικά, το Ευρωπαϊκό «εισιτήριο» θα τους «αποζημιώσει» κανένας για την «κοροϊδία» που υπέστησαν;
Κρίμα πραγματικά για τους ποδοσφαιριστές γιατί είναι οι μόνοι που δεν θα ευθύνονται αν στο επόμενο πρωτάθλημα παίζουν μπροστά σε κοινό που θ’ αποτελείται από τους «τρεις με τον κούκο»...