• Μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές στιγμές των τελευταίων ετών ήταν η συναυλία της περασμένης Κυριακής, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών.
Η Πλατεία Μαβίλη, με φόντο τη λίμνη Παμβώτιδα και το κάστρο, πλημμύρισε από πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, οι οποίοι παρακολούθησαν μια μουσική παράσταση που ξεπέρασε τα όρια μιας συμβατικής συμφωνικής συναυλίας. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο διεθνούς φήμης μαέστρος Eduardo Marturet, επίτιμος προσκεκλημένος της βραδιάς και μουσικός διευθυντής της Miami Symphony Orchestra, ο οποίος διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου. Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης η ηθοποιός και performer Athina Marturet, ο ερμηνευτής Νίκος Παπαδιώτης, καθώς και η Μικτή Χορωδία Cantus του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, σε διεύθυνση Κωνσταντίνας Μήλια, προσφέροντας στο κοινό ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που συνδύασε μουσική, ερμηνεία και σκηνική παρουσία.
Ιδιαίτερη σημασία είχε η πρώτη πανευρωπαϊκή εκτέλεση του ύμνου που συνέθεσε ο Eduardo Marturet για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Η ερμηνεία του από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της βραδιάς. Στο τέλος της συναυλίας, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μηνάς Πασχόπουλος απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κ. Marturet για τη συμβολή του στην επιτυχία της διοργάνωσης και την προσφορά του στη μουσική τέχνη.