Κίνδυνος να επιστραφούν επικουρικές συντάξεις!

on .

SYNTAKSEIS TAMEIO

• Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) μπορεί να ζητήσει πίσω από χιλιάδες ασφαλισμένους τα χρήματα που έχουν πάρει ως επικουρική σύνταξη, καθώς βάσει νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, όλες οι αιτήσεις (εκτός των περιπτώσεων θανάτου) που υποβλήθηκαν από 1/1/2015 θα αναθεωρηθούν!
Αιχμηρή ήταν η δήλωση του Τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ., βουλευτή Κυκλάδων Ι. Βρούτση, ο οποίος κάνει λόγο για κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, «μετά το φιάσκο του ΕΦΚΑ, της απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων στοιχείων ασφαλισμένων, τις άδικες μειώσεις συντάξεων και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού κόστους 10 δισ. ευρώ, έρχεται σήμερα να προστεθεί, ακόμη μια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης. Mε νέα εγκύκλιό του το Υπουργείο Εργασίας ακυρώνει όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, κρίνοντας ότι είναι παράνομες και ζητώντας μάλιστα και τα λεφτά πίσω»!

Στάση πληρωμών!
Και σημειώνει ότι «όλα αυτά συντελούνται την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως είχε υποχρέωση εδώ και ένα χρόνο.
»Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι  να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας».

Σύγχυση στο Ασφαλιστικό Σύστημα
Ο Τομεάρχης της Ν.Δ. τονίζει ακόμη ότι «η διάλυση και η σύγχυση που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη Κυβέρνηση. Το κρυφό κόστος της μη έκδοσης των επικουρικών συντάξεων ανέρχεται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό των 300.000.000 ευρώ της μη απόδοσης των αναδρομικών στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, με αιτήσεις συνταξιοδότησης πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015, εκτινάσσοντας πλέον τα ελλείμματα σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
Και καταλήγοντας αναφέρει: «η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης έχει γίνει κατανοητή από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλη τη λειτουργία του Κράτους. Όπως και ο “περιβόητος“ νόμος Κατρούγκαλου, που πλέον έχει ακυρωθεί όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ