Φθηνά καυσόξυλα για τους κατοίκους χωριών

on .

KAYSOKSYLA

• Οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται κοντά σε δάση θα μπορέσουν και φέτος να προμηθευτούν καυσόξυλα σε χαμηλό κόστος, καθώς εκδόθηκε εγκύκλιος από τη  Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο εξακολουθεί να έχει εφαρμογή η διαδικασία της αυτεπιστασίας, σύμφωνα και με την οδηγία της Ε.Ε. που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα κράτη μέλη μπορούν να εξακολουθούν να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, εξακολουθεί έτσι «να είναι σε ισχύ η διαδικασία υλοτόμησης των δασών με το σύστημα της αυτεπιστασίας, η οποία γίνεται μόνο μέσω δασικών συνεταιρισμών εργασίας, στις περιπτώσεις που το Δημόσιο παραλαμβάνει τα δασικά προϊόντα από τον συνεταιρισμό.
Πλέον οι Δασικοί Συνεταιρισμοί και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην υλοτόμηση των δημόσιων δασών και οι δικαιούχοι του νομού Ιωαννίνων θα μπορέσουν και φέτος να ενισχυθούν τόσο ενεργειακά, όσο και οικονομικά, με την προμήθεια χαμηλού κόστους καυσόξυλων».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ