«Φλέγεται» και πάλι ο νομός Πρέβεζας

on .

PYRKAGIA FLAMPOYRA PREBEZA

• Πύρινη λαίλαπα ενέσκηψε για μια ακόμη φορά χθες στο Νομό Πρέβεζας και ειδικότερα στις περιοχές Φλάμπουρα και Νέα Σαμψούντα.
Αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να καούν ένα διώροφο κτίριο και μια παλιά μονάδα ζυμαρικών, ενώ μια μεγάλη μονάδα  τυποποίησης ψαριών απειλήθηκε από τις φλόγες και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να την σώσουν.
Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών Ηπείρου κ. Χαράλαμπος Γκούβας, η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 10 π.μ. ανατολικά του Μουσείου, εντός της ζώνης NATURA 2000 η οποία συναντά ανατολικά τον Λούρο ποταμό. Το έργο της κατάσβεσης ήταν πολύ δύσκολο εξαιτίας του ισχυρού ανέμου. Τελικά  η πυρκαγιά, αν και είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και έφτασε μέχρι τα Φλάμπουρα και τη Νέα Σαμψούντα, τέθηκε υπό έλεγχο πριν κινδυνεύουν οι δεκάδες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της περιοχής. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έγιναν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη. Στο πέρασμά της κατέκαψε δασικές εκτάσεις, ελαιόδεντρα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη η παλιά μονάδα ζυμαρικών.
Την ώρα που είχε σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά της Νέας Σαμψούντας, μια νέα ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Πέτρας, που γρήγορα πήρε διαστάσεις και πέρασε από την πλευρά του Λούρου.  Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδιναν μάχη μέχρι αργά το βράδυ για να τη θέσουν υπό έλεγχο, καθώς ναι μεν έκαιγε πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, αλλά υπήρχε κίνδυνος να περάσει σε δασική έκταση της περιοχής.  Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραινε το γεγονός ότι το απόγευμα έπνεαν ισχυροί άνεμοι, που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση.
 Και στη Θεσπρωτία
 Χθες βράδυ δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Πλαίσιο και στον Παλαμπά Φιλιατών της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Οι δύο πυρκαγιές έκαιγαν πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται οικισμοί ή άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ