Σε… γκαράζ καραβιού διεκομίσθη Βρετανός τουρίστας στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων

on .

TRAYMATIAS GKARAZ PLOIOY

• Δεν περνά μέρα που να μην βλέπει το φως της δημοσιότητας κι ένα περιστατικό, που να καταδεικνύει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Οι  βασικές ελλείψεις σε όλες σχεδόν της δομές της χώρας έχουν ως αποτέλεσμα οι πολίτες (Έλληνες και τουρίστες) να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, ενώ από την άλλη οι κυβερνώντες να βλέπουν βελτιώσεις και… πρόοδο!
Χαρακτηριστική είναι η Οδύσσεια ενός Βρετανού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε στους Παξούς και χρειάστηκε να μεταφερθεί στα Γιάννενα. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η διακομιδή του έγινε σε… γκαράζ πλοίου!
Ο άτυχος άντρας που έκανε διακοπές στους Παξούς, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με μηχανάκι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών, για να ξεκινήσει από εκεί κι έπειτα μια πραγματική περιπέτεια, που θα έχει να την διηγείται όταν επιστρέψει στη χώρα του.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, στο Κέντρο Υγείας δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο! «Χωρίς να γίνει Ακτινογραφία ο γιατρός διέγνωσε πιθανό κάταγμα μηριαίου. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων».
Περιπετειώδης μεταφορά!
Ωστόσο, η περιπέτεια του Βρετανού μόλις άρχιζε... Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας (την υπογράφει ο Πρόεδρος Μιχ. Γιαννακος και ο Γεν. Γραμματέας Χρ. Παπαναστάσης) «το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας που είναι σαράβαλο 20ετίας ανέλαβε την διακομιδή με το καράβι της γραμμής χωρίς συνοδεία ιατρού. Τον ασθενή συνόδευσε ο φίλος του. Το ασθενοφόρο δεν εισήλθε στο καράβι γιατί το πλήρωμα του καραβιού δεν δέχθηκε να ταξιδεύσει δωρεάν, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο! Λογική παραλόγου. Το πλήρωμα του καραβιού επίσης δεν επέτρεψε στον ασθενή να ανέβει στο κατάστρωμα του καραβιού. Ο ασθενής παρέμεινε στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο με το φίλο του χωρίς συνοδό ιατρό!
»Στην Ηγουμενίτσα που αφίχθη το καράβι, περίμενε και παρέλαβε τον ασθενή όχημα – ασθενοφόρο  της Πυροσβεστικής και τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.
Οδύσσεια ενός ασθενή. Ήταν τυχερός που τα τραύματά του δεν ήταν τόσο σοβαρά».
Και καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ θέτοντας τα εξής ερωτήματα:
- Εάν ήταν σοβαρά τραυματισμένος τι θα γινόταν;
- Τι έχει να μας πει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και ο αναπλ. Υπουργός Υγείας;

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ