Προαιρετικές οι πανελλαδικές εξετάσεις του Ιανουαρίου!

on .

MATHITES PANELLHNIES

• Αφού πρώτα πολλαπλασίασαν - αντί να καταργήσουν όπως υπόσχονταν - τις πανελλαδικές εξετάσεις βαφτίζοντας τες «κεντρικά οργανωμένες εξετάσεις, τώρα ο υπουργός Παιδείας ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις  ότι η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις του Ιουνίου θα είναι προαιρετική.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο RealFM ο κ. Γαβρόγλου στο ερώτημα αν η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις του Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική ή μπορεί να είναι και προαιρετική απάντησε: «Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, “εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο”, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».
Και σημείωσε: «Με την ευθύνη του μαθητή προφανώς μπορεί να είναι προαιρετική η συμμετοχή στις εξετάσεις του Ιανουαρίου. Θέλω να είναι σαφές το εξής: Αυτά όλα έχουν μέσα τους και μία παιδαγωγική διάσταση. Άρα το θέμα είναι να πειστεί, ο μαθητής, οι γονείς και κυρίως οι εκπαιδευτικοί ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε την εκπαιδευτική διάσταση. Το προαιρετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι εγγενές στοιχείο της πρότασής μας. Εμείς όμως λέμε ότι με το να πας έχεις πάρα πολλά θετικά. Εχεις όπλο για τον Ιούνιο».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ