Ζητούνται 400.000 ευρώ για τον βιολογικό του «Χατζηκώστα»

on .

STEFOS KARBOYNHS 31 8 17

• Για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Διοικητή του ιδρύματος κ. Καρβούνη.
Δύο από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού και η ανάθεση της καθαριότητας στους ίδιους τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας με ευνοϊκότερους όρους. Για το βιολογικό καθαρισμό ο κ. Καρβούνης επεσήμανε ότι απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ προκειμένου να γίνει ενταφιασμός των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι της γύρω περιοχής.
Για την ανάθεσης της καθαριότητας στους εργαζόμενους ανέφερε ότι ήδη εκπονείται η οικονομοτεχνική μελέτη που περιλαμβάνει τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης, ενώ τόνισε ότι έχουν πληρωθεί οι εφημερίες του προσωπικού.
Συζητήθηκε επίσης η πορεία υλοποίησης του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης τοξικοεξαρτήσεων, το οποίο επί σειρά ετών βρισκόταν σε πλήρη αδράνεια. Όπως έγινε γνωστό, έχει ξεκινήσει η διαδικασία τροποποίησης του Οργανισμού του νοσοκομείου, για να ενσωματωθεί σε αυτόν το Πολυδύναμο αλλά και το Παιδιατρικό Τμήμα.
Επιπλέον, ο κ. Καρβούνης ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται για την εξεύρεση χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης, με σκοπό να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Νοσοκομείου, το οποίο δυσχεραίνει τη λειτουργία του αλλά και την πρόσβαση εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών, ενώ έκανε γνωστό πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα τεθεί σε εφαρμογή ο νέος τρόπος λειτουργίας των ΤΕΠ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ