«Επίσημη πρώτη» στα Γιάννενα για τη γερμανική εταιρία P&I

on .

TEXNOLOGIKO PARKO 1

• Σήμερα το απόγευμα, παρουσία 60 περίπου υψηλόβαθμων στελεχών της, γίνεται στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων η επίσημη έναρξη δραστηριοποίησης στην πόλη μας της κορυφαίας γερμανικής εταιρίας Λογισμικού και Ανθρωπίνου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG, οι οποία έστησε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το «στρατηγείο» της νέας θυγατρικής της, με την επωνυμία P&I -Ελλάς ΕΠΕ.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν στελέχη της P&I στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας από τη Γερμανία κι άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας των τεχνολογιών πληροφορικής και καινοτομίας. Στο πλαίσιό της, η εταιρία θα εγκαινιάσει την έδρα της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των επενδυτικών – επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Οι πρώτες συνεργασίες
Η P&I - Ελλάς ΕΠΕ, ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και με την πρόσληψη 14 προγραμματιστών, έχει προχωρήσει στις πρώτες συνεργασίες της, καθώς η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε θετικότατη σε αυτό το αρχικό στάδιο, το οποίο κρίνεται καθοριστικό για την επιτυχία της προσπάθειας.
Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα για την επόμενη τετραετία προβλέπει νέες προσλήψεις προσωπικού εντός του 2018, καθώς και στελέχωση της ελληνικής θυγατρικής με 80 έως και 100 προγραμματιστών υψηλής κατάρτισης.
Η ίδρυση της P&I Ελλάς ΕΠΕ στην πόλη των Ιωαννίνων, ως θυγατρική της P&I Personal & Informatik AG της κορυφαίας εταιρίας λογισμικού, έχει ως κύρια δραστηριότητα την εξέλιξη, βελτίωση, ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού που αποτελούν προϊόντα της μητρικής εταιρίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ