Ο Κ. Κυριαζής φεύγει, ο Δημ. Πάνου έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο!

on .

PANOY MPARTZOKAS KYRIAZHS

• «Αλλαγή φρουράς» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έκανε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», με τον Κώστα Κυριαζή να παραιτείται από το σώμα και τη θέση του να καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος σε σταυρούς υποψήφιος του 2014 Δημήτρης Πάνου.
Ο Κ. Κυριαζής σε δηλώσεις του άφησε σαφείς αιχμές για τη λειτουργία του Δημοτ. Συμβουλίου, τονίζοντας πως εξαιτίας της δεν πρόσφερε όσα θα ήθελε στην πόλη. Ο Δημ. Πάνου δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει τη δημιουργική αντιπολίτευση, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Μπαρτζώκας εξαπέλυσε «βολές» κατά της Δημοτική Αρχής επειδή ακόμα να προσφέρει στη «Γιάννενα Τώρα» γραφεία λειτουργικά, όπως επιτάσσει ο νόμος!
Με λόγο και προτάσεις
Σε δήλωσή του χθες ο επικεφαλής της παράταξη «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Κυριαζή, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «η πορεία του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά τα τρία χρόνια είναι αξιοζήλευτη. Ήταν μέλος της αρχικής ομάδας που αναδείχθηκε στα κοινά με στόχο το καλό της πόλης και όχι για προσωπικό όφελος. Ο λόγος του ήταν μεστός, τεχνοκρατικός, με συγκεκριμένες προτάσεις. Ουδέποτε ακούστηκαν απ’ αυτόν πολιτικάντικα λόγια και κορώνες», ενώ τόνισε πως παραμένει ενεργός στην παράταξη.
Αναφερόμενος στον Δημήτρη Πάνου, μίλησε για τη δραστηριότητά του από την ίδρυση της παράταξης και μέχρι σήμερα και υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, πως ήταν επικεφαλής της ομάδας που αποκάλυψε όλες τις ατασθαλίες της ΔΕΥΑΙ.
«Δε συζητήσαμε σοβαρά…»
Από την πλευρά του ο αποχωρών σύμβουλος Κώστας Κυριαζής δε μάσησε τα λόγια του. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «τα τρία αυτά χρόνια δεν προσέφερα όσο ήθελα στον Δήμο Ιωαννιτών και γι’ αυτό ευθύνεται το δημαρχοκεντρικό σύστημα που επικρατεί και δεύτερον, το δυαδικό σύστημα συμπολίτευσης – μείζονος αντιπολίτευσης που εμάς ως μικρή παράταξη δε μας επέτρεψε να πάρουμε θέσεις σε οργανισμούς κ.λ.π.».
Συμπλήρωσε μάλιστα πως «στο Δημοτικό Συμβούλιο δε συζητήσαμε σοβαρά ζητήματα κι αυτό είναι το μεγάλο παράπονό μου. Το μόνο που συζητήσαμε σοβαρά ήταν η ΔΕΥΑΙ όμως κι εδώ ο Πρόεδρος του σώματος έδωσε μόλις πέντε λεπτά στους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετηθούν»!
Ο κ. Κυριαζής έκανε και μία σύντομη αναδρομή σε δύο θέματα που τον απασχόλησαν στη διάρκεια της θητείας του. Το πρώτο ήταν η καταγγελία του Ν. Γκόντα για τον Αντιδήμαρχο Έργων Γιάννη Λιόντο περί οικονομικών σχέσεών του ως μηχανικού με τον Δήμο, θέμα για το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα σχετική απόφαση από τη «Διαύγεια», προσθέτοντας πως «θέλουμε μια εξήγηση από τον κ. Λιόντο αν πράγματι πήρε χρήματα από τη ΔΕΥΑΙ, αν και Αντιδήμαρχος, πράγμα που απαγορεύεται από τον ‘Καλλικράτη’».
Το δεύτερο θέμα ήταν η αποκάλυψη για τα 22 στρέμματα παραπλεύρως της Νιάρχου που ήθελε η Δημοτική Αρχή να νοικιάσει για αθλητική χρήση. Μετά την αποκάλυψη του κ. Κυριαζή, έγινε δημοπρασία, όμως ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει ούτε ευρώ και μάλιστα μεθοδεύεται η αποχώρηση του ενοικιαστή από τη συγκεκριμένη έκταση!
Ομαδική δουλειά
Ο νέος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου, ευχαρίστησε τον Κ. Κυριαζή που του δίνει την ευκαιρία να αποκτήσει εμπειρία από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και για την ενεργή παρουσία του στο σώμα όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας μαζί με τον Άρη Μπαρτζώκα δημιουργική αντιπολίτευση. «Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ομαδικά για την καλύτερη ανάδειξη των ζητημάτων της πόλης και για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Τα Γιάννενα έχουν πολλά προβλήματα αλλά και πολλές δυνατότητες. Χρειάζονται λοιπόν οι καλύτερες δυνατές λύσεις μέσα από πίεση προς τους διοικούντες αλλά και μέσα από συναινέσεις και συνεργασίες. Η πόλη μας μπορεί να γίνει σε λίγα χρόνια η τρίτη πόλη της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή θα προσπαθήσω κι εγώ να βάλω ένα μικρό λιθαράκι».
Ένα γραφείο… αδειανό!
Ο Άρης Μπαρτζώκας αναφέρθηκε χθες και στο ζήτημα της παραχώρησης γραφείων για την παράταξή του. Όπως τόνισε, «τρία χρόνια θητείας και η Δημοτική Αρχή δεν αξιώθηκε ακόμη να μας δώσει ούτε… μία καρέκλα! Έχουμε ένα γραφείο όλο κι όλο, το οποίο δεν έχει καρέκλες, ντουλάπια, συρτάρια, υπολογιστή, πάλι καλά που έχει ηλεκτρικό ρεύμα δηλαδή, γιατί το διπλανό δεν έχει ούτε αυτό! Ίσως οι Αντιδήμαρχοι διαφωνούν για το τι... χρώμα θα έχουν οι καρέκλες. Στον επάνω από μας όροφο η παράταξη του ΚΚΕ με τα μισά από μας ποσοστά στις εκλογές του 2014 κι έναν μόνο δημοτικό σύμβουλο, όχι μόνο έχει πλήρως εξοπλισμένα γραφεία, αλλά και μία δημοτική υπάλληλο ως γραμματέα. Κι εμείς που αγγίξαμε στις εκλογές το ποσοστό του 10%, συνεδριάζουμε στα καφενεία και δίνουμε συνέντευξη τύπου όρθιοι».
Όπως συμπλήρωσε δε, αυτό που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή είναι ότι κινείται με ρυθμούς… χελώνας. «Ο πρώτος το παραπέμπει στον δεύτερο, ο δεύτερος στον τρίτο κι εκείνος στις… καλένδες», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ