Στο «δόκανο» της Θηροφυλακής τρεις λαθροθήρες στον Αμβρακικό

on .

LATHROKYNHGOI AMBRAKIKOS 4 9 17

• Στη σύλληψη τριών  ατόμων, που κυνηγούσαν παράνομα σε απαγορευμένη ζώνη του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού  και  τη συνδρομή Εισαγγελικών και Αστυνομικών αρχών.
Η σύλληψή τους επιτεύχθηκε μετά από σωστή αξιολόγηση πληροφοριών. Κλιμάκια της Θηροφυλακής μαζί  με φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση δύο περιοχές, τη Βίγλα και τη Σαμψούντα αντίστοιχα, έχοντας εντοπίσει ύποπτες κινήσεις ατόμων. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι θηροφύλακες έκαναν σήμα στάσης σε όχημα, που κινούνταν στην περιοχή, για να γίνει έλεγχος, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε. Τότε ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και λίγη ώρα αργότερα με την παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού έφτασαν σε σπίτι, όπου εντοπίστηκε το όχημα που δεν είχε σταματήσει για έλεγχο.
Ακολούθησε έρευνα  στο σπίτι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 61 φαλαρίδες, που είχαν θηρευτεί παράνομα, καθώς επίσης δύο παραποιημένα κυνηγετικά όπλα και ένα ακόμη, που ήταν αδήλωτο. Δύο άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένα τρίτο άτομο. Σε βάρος και των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τα ως άνω αδικήματα και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.
«Επιβεβαιώνεται ότι η  παρουσία της οργανωμένης κυνηγετικής οικογένειας με τη Θηροφυλακή και η συνεργασία της με φορείς και υπηρεσίες, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά  σε επίπεδο πρόληψης, αλλά και κατασταλτικά σε τέτοιου είδους περιστατικά, που είναι καταδικαστέα από το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ