Θέτουν υπό έλεγχο και τα ιατρικά συνέδρια

on .

GIATROS SYNTAG

• Την έντονη αντίδραση των γιατρών έχει προκαλέσει εγκύκλιος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) που θέτει περιορισμό στον αριθμό των επιστημονικών εκδηλώσεων που μπορούν να έχουν χορηγίες. Πρόκειται για απόφαση η οποία πλήττει την Ήπειρο και ειδικότερα τα Γιάννενα, στα οποία κάθε χρόνο διεξάγονται πολλά ιατρικά - επιστημονικά συνέδρια. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος χαρακτηρίζει την εγκύκλιο «απαράδεκτη» και ζητά από το υπουργείο Υγείας να επέμβει και να πράξει τα δέοντα.
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η επίμαχη εγκύκλιος του ΕΟΦ «δεν επιτρέπεται η οργάνωση ή η χρηματοδότηση συνεδρίων ή σεμιναρίων από φαρμακευτικές επιχειρήσεις (για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΕΟΦ), χωρίς την προηγούμενη έγκριση του ΕΟΦ», ενώ οι επιστημονικές εκδηλώσεις με χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες περιορίζονται σε 48, ετησίως.
Ο περιορισμός αυτός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΠΙΣ, ο οποίος με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι, «η εγκύκλιος του ΕΟΦ αφήνει ανοιχτά ζητήματα, τα οποία πριν φέρει στη δημοσιότητα έπρεπε να τα συζητήσει με τον ΠΙΣ ο οποίος ενδιαφέρεται τα μέγιστα για την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση».
Το συλλογικό όργανο των γιατρών υπενθυμίζει επίσης ότι οι μέχρι σήμερα επιστημονικές εκδηλώσεις, (συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια κ.λπ.) πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με τις χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και άλλων ιατρικών επιχειρήσεων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ