Συνέδριο για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχική υγεία των παιδιών

on .

PAIDIA 2

• Το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ιωαννίνων συμμετέχει στην οργάνωση και τις εργασίες του 10ου Πανελληνίου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου, με θέμα: «Το Παιδί και ο Έφηβος σε έναν κόσμο που αλλάζει: Διεπιστημονική Προσέγγιση».
Το συνέδριο θα έχει διεθνή συμμετοχή και διοργανώνεται από την  Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (ESCAP), υπό την αιγίδα και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να απασχολήσουν το συνέδριο είναι οι επιπτώσεις της κοινωνικό-οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων, η προσέγγιση και αντιμετώπιση του τραύματος του πολέμου και της προσφυγιάς, η λειτουργία των υπηρεσιών ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων σε περίοδο κρίσης, η διασύνδεσή τους με άλλες υπηρεσίες, η συμβολή των ειδικών ψυχικής υγείας σε θέματα εμπλοκής παιδιών και εφήβων με τη Δικαιοσύνη, η επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στην ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών κ.α.. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hscapcongress.frei.gr.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ