Συνελήφθη 35χρονος Αλβανός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

on .

SYLLYPSH XEIROPEDES

• Στην Κόνιτσα συνελήφθη 35χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ελβετικών Αρχών για ποινή φυλάκισης 20 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, πράξεις που είχαν γίνει τον Ιούλιο πέρυσι στη Γενεύη.
Επίσης εκκρεμούσε και δεύτερη ποινή φυλάκισης ύψους 16 μηνών και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καστοριάς για παραβάσεις της νομοθεσίας περί νακρωτικών. Μετά από αυτές τις καταδίκες το γεγονός ότι του είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας και σε έδαφος “Schengen” είναι απλό… πταίσμα. Ο 35χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκτιση των ποινών του.
Εκτός του 35χρονου βαρυποινίτη, στα Γιάννενα συνελήφθησαν δύο ακόμη Αλβανοί φυγόπονοι, ηλικίας 28 χρόνων ο καθένας,  για υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών. Σε βάρος του πρώτου εκκρεμούσε τρίμηνη φυλάκιση και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και σε βάρος του δεύτερου ποινή εννέα μηνών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ