Οι σχολικές επιτροπές εφάρμοσαν πιστά το Νόμο!

on .

KATHARISTRIA SKALA

• «Στο Δήμο Ζίτσας εφαρμόστηκε ο ισχύον Νόμος. Το γεγονός ότι δεν τον εφαρμόζουν οι σχολικές επιτροπές των άλλων Δήμων, είναι θέμα δικό τους». Τη δήλωση αυτή έκανε χθες στον «Πρωινό Λόγο» ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, με αφορμή το θόρυβο που ξέσπασε για την προκήρυξη των θέσεων  σχολικών καθαριστριών του Δήμου, αρχικά από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στη συνέχεια από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και χθες από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων.
Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι την απόφαση για την προκήρυξη των θέσεων σύμφωνα με το «νόμο Σκουρλέτη», την έλαβαν ομόφωνα οι σχολικές επιτροπές, που είναι ανεξάρτητα όργανα και στα οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πολίτες. «Όσοι αντιδρούν ας διαβάσουν τη νομοθεσία. Τα κριτήρια που θέτει ο νόμος για τις προσλήψεις είναι κριτήρια ΑΣΕΠ και αυτά εφαρμόστηκαν στο ακέραιο από τα όργανα του Δήμου. Υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν 115 αιτήσεις ανέργων γυναικών, από τις οποίες έγινε η επιλογή βάσει της κατάταξης», πρόσθεσε ο Δήμαρχος, εξηγώντας ότι ο νόμος ναι μεν προβλέπει ότι δύναται να επαναπροσληφθούν όσες εργάζονταν στο παρελθόν, με την προϋπόθεση όμως να πληρούν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. 
Χθες το Εργατικό Κέντρο συνέχισε τη διαμαρτυρία του κάνοντας λόγο «για ομαδικές απολύσεις» και μάλιστα αντιπροσωπεία του, επισκέφτηκε την Περιφέρεια και έθεσε το θέμα στον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Καραμπίνα, από τον οποίο ωστόσο δεν έμεινε ικανοποιημένο, καθώς τους… παρέπεμψε στη νομοθεσία.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που -παραβλέποντας το νομικό σκέλος- χαρακτηρίζει «πρωτοφανή την απόφαση του Δήμου Ζίτσας» επειδή δεν ακολουθεί την τακτική των άλλων δήμων της χώρας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ