Μαγεμένοι με τις ομορφιές της Ηπείρου μοτοσυκλετιστές απ’ όλο τον κόσμο!

on .

MOTOSIKLETISTES 1 11 9 17

• Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Ήπειρο οι 260 μοτοσυκλετιστές που συμμετείχαν στο Mototour of Nations, μια διοργάνωση που φιλοξενεί για πρώτη φορά η χώρα μας.
Με αφετηρία το «Ήπειρος Παλλάς» όπου και διέμειναν, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν ημερήσιες εκδρομές στην περιοχή, γνωρίζοντας τις μοναδικές ομορφιές της Ηπείρου.  Το Σάββατο μετά την επίσκεψή τους στο Μέτσοβο και μέσω του κόμβου Ζαγορίου της Εγνατίας κινήθηκαν προς Μηλιωτάδες, Δόλιανη και Φραγκάδες, φτάνοντας το μεσημέρι στους Κήπους.  Εκεί τους υποδέχθηκε, εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μιχάλης Βλάχος.  Οι μοτοσικλετιστές ενθουσιάστηκαν από το τοπίο και το φυσικό κάλλος της περιοχής και δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους για να δουν και θαυμάσουν όλο το Ζαγόρι.
Μεταξύ άλλων, οι μοτοσυκλετιστές έκαναν στάση και στο νέο λιμανάκι του Περάματος, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας.
Ενημέρωσαν τον Αλ. Καχριμάνη
Για την εξαιρετική επιτυχία που είχε η φετινή διοργάνωση, ενημέρωσαν χθες τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη ο Πρόεδρος της ΜΟΤΟΕ Στέλιος Κορέλης και ο Υπεύθυνος της διοργάνωσης Παναγιώτης Καλαϊτζής, οι οποίοι, όπως του μετέφεραν, οι διαδρομές στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες «μάγεψαν» τους επισκέπτες. Τον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την αμέριστη στήριξη του εγχειρήματος, από την πρώτη στιγμή που του κατέθεσαν την πρόταση, μέχρι και την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την οποία η Περιφέρεια  συνέδραμε καθ’ όλη τη διάρκεια της οκτάμηνης προετοιμασίας, με το συντονισμό του Εκτελεστικού Γραμματέα Δημήτρη Σιώλου.
Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή το Mototour of Nations, καθώς θεωρεί ότι η Ήπειρος προσφέρεται για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν οι ξένοι επισκέπτες μας, όπως μας τις μετέφεραν οι εκπρόσωποι της ΜΟΤΟΕ, αλλά και  οι θετικές αναφορές που γίνονται ήδη στα social media για την Ήπειρο, που αποτελούν τεράστια διαφήμιση για τον τόπο μας», κατέληξε ο Αλ. Καχριμάνης, ζητώντας από τους εκπροσώπους της ΜΟΤΟΕ να συνεχιστεί η συνεργασία  και να καταθέσουν προτάσεις για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου τουρισμού.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ