Πυροσβεστικό κλιμάκιο ζητά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων

on .

PYROSBESTES FOTIA

• Οι καταστροφικές πυρκαγιές της θερινής περιόδου, της οποίας διανύουμε το τελευταίο στάδιο, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στους ορεινούς κυρίως Δήμους της Ηπείρου. Μπορεί οι ζημιές να ήταν, ως τώρα τουλάχιστον  περιορισμένες στην περιφέρειά μας, δεν παύει όμως η βλάστηση που υπάρχει σε συνδυασμό με το γεωγραφικό ανάγλυφο, να απαιτούν αυξημένη ετοιμότητα για πρόληψη, αλλά και την ανάγκη άμεσης επέμβασης όταν εκδηλωθεί κάποια  φωτιά.
Ο προβληματισμός αυτός διακατέχει έντονα  και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ο οποίος με ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση, πρόκειται να καταθέσει αίτημα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου με έδρα το Δήμο. Για να μην ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας του κλιμακίου, ο Δήμος Β. Τζουμέρκων αναλαμβάνει να διαθέσει χώρο για τη στέγασή του στον οικισμό «Τσόπελα» Πραμάντων, αναλαμβάνοντας και τα λειτουργικά του έξοδα.
«Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων είναι από τους πιο απομακρυσμένους και δύσβατους στην Ήπειρο. Πέρα από την ανάγκη ίδρυσης πυροσβεστικού κλιμακίου για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων, η λειτουργία του κρίνεται επιτακτική και για την προστασία του σπάνιου οικοσυστήματος της περιοχής», ανέφερε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Βαΐτσης, προσθέτοντας πως από την εμπειρία του παρελθόντος, έχει διαπιστωθεί πως για να φτάσουν στην περιοχή πυροσβεστικά οχήματα και να επιχειρήσουν σε περιστατικά πυρκαγιάς χρειάζεται χρόνος πέραν της μίας ώρας.
Να σημειωθεί ότι το αίτημα του Δήμου, θα κατατεθεί παράλληλα στους βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων, καθώς και στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ