Δεκατριάρι παραβάσεων από σχολικά λεωφορεία

on .

SXOLIKO LEOFOREIO

• Απροετοίμαστοι «συνελήφθησαν» οι οδηγοί σχολικών λεωφορείων την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους. Σε ελέγχους που πραγματοποίησαν συνεργεία της Τροχαίας -70 συνολικά- βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις, από τις οποίες:
- Τέσσερις αφορούν στην έλλειψη – μη χρήση ζωνών ασφαλείας
- Τρεις αφορούν την έλλειψη πυροσβεστήρα
- Δύο σε παραβάσεις ταχογράφου
- Τέσσερις άλλες τροχονομικές παραβάσεις.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, οι έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου με διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής, διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα και προληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.
Νέες συλλήψεις φυγόποινων
• Καθημερινές είναι πλέον οι συλλήψεις φυγόποινων από τις υπηρεσίες στην Ήπειρο. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλες τρεις, οι οποίες αφορούν Αλβανούς που είχαν διαφύγει στη χώρα τους και επέστρεψαν παράνομα στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι η υπόθεσή τους έχει «ξεχαστεί».
Οι συλλήψεις έγιναν:
- Στους Φιλιάτες, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη 23χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης επτά μηνών και πρόστιμο 2.000 ευρώ, που του είχαν επιβληθεί από δικαστήριο της Λάρισας για διακίνηση λαθρομεταναστών.
- Στην Ηγουμενίτσα, όπου συνελήφθη 49χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ποινή φυλάκισης 25 μηνών και πρόστιμο 3.000 ευρώ, που του είχαν επιβληθεί από δικαστήριο της Καστοριάς, για παραβάσεις επίσης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
- Στο Καλπάκι, όπου συνελήφθη 27χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε τρίμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 1.500 ευρώ, που του είχε επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, επίσης για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Δύο συλλήψεις στην Άρτα για ναρκωτικά
• Στη σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών προέβησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Άρτας. Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 56χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 4,74 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας βουπρενορφίνης. Στη δεύτερη ο συλληφθείς είναι 39χρονος, πάνω στον οποίο αστυνομικοί βρήκαν 11,34 γραμμάρια χασίς.
Αλβανός μετέφερε δύο λαθρομετανάστες
• Την μετακίνηση δύο ομοεθνών του, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής,  προς το εσωτερικό της Ελλάδος είχε αναλάβει 33χρονος Αλβανός. Το «αγώι» τερματίστηκε όμως στη διασταύρωση Λαψίστας της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, χθες τα ξημερώματα. Αστυνομικοί σταμάτησαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 33χρονου και στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι και οι δύο επιβαίνοντες, μια 54χρονη και ένας 30χρονος βρίσκονταν παράνομα στη χώρα μας.
Επιπλέον για την 54χρονη εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας και σε έδαφος Schengen. Το αυτοκίνητο της μεταφοράς κατασχέθηκε, ενώ και οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ