Περπάτημα, ΜΜΜ και ποδήλατο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής

on .

GKOGKOS BASILEIOY KARAMANHS 13 9 17

• Τη δυνατότητα να πετύχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους Γιαννιώτες στρεφόμενοι σε πιο φιλικούς προς την πόλη τρόπους μετακίνησης, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το ποδήλατο τόνισε χθες η Αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, απευθύνοντας παράλληλα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, κάλεσμα προς όλους τους δημότες μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ιωαννιτών ενόψει της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κινητικότητας.
«Δυστυχώς μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα σχεδιάζουμε πόλεις για το αυτοκίνητο. Αυτό το μοντέλο μας οδήγησε σε μια σειρά από πλείστα προβλήματα με βασικότερο αυτό της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας. Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά κρίσιμη καμπή, για το μείζον αυτό ζήτημα, και ήδη έχουμε αργήσει να στραφούμε σε ένα ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό πόλεων με απαραίτητη προϋπόθεση την καθημερινή μας μετακίνηση με εναλλακτικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα το να πηγαίνουμε στη δουλειά μας πεζοί, να χρησιμοποιούμε τακτικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή το ποδήλατο», τόνισε αρχικά η κ. Βασιλείου.
Η αντιδήμαρχος ανακοίνωσε παράλληλα και δύο διαγωνισμούς οι οποίοι εντάσσονται επίσης στη λογική της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Ο πρώτος έχει να κάνει με την έξυπνη κινητικότητα με την κ. Βασιλείου να εξηγεί πως ο Δήμος ζητά από τους Δημότες να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι οποίες θα εστιάζουν στα οφέλη που προκύπτουν από αυτήν, τόσο στον κάθε πολίτη μεμονωμένα, όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.
Το δεύτερο διαγωνιστικό κομμάτι έχει να κάνει με τη δημιουργία σταντ ποδηλάτων το οποίο θα σχηματίζει τη λέξη ioannina καθώς επίσης και τη δημιουργία σταθμού με δυνατότητα φόρτισης κινητών τηλεφώνων ή ηλεκτρικών ποδηλάτων, wifi, στέγαστρο και παγκάκι.
Άλλες δηλώσεις
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος με τη σειρά του εξέφρασε τη στήριξή του στις δράσεις που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πρασίνου, Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και Κυκλοφοριακών θεμάτων, τονίζοντας πως η ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας είναι αφορμή για όλους να αναθεωρήσουμε το καθημερινό πλαίσιο μετακίνησή μας μέσα στην πόλη.
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Τροχαίας Ανδρέας Καραμάνης στάθηκε στη λειτουργία του κυκλοφοριακού πάρκου αγωγής επισημαίνοντας ότι είναι το καλύτερο «εργαλείο» προκείμενου τα παιδιά να μαθαίνουν διαδραστικά τους κανόνες κυκλοφορίας και να συνειδητοποιήσουν από μικρή ηλικία τη σημασία που έχει η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ