Το «Πράσινο χοιρινό κρέας» του ΤΕΙ Ηπείρου προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον στη ΔΕΘ

on .

PRASINO XOIRINO DETH 14 9 17

• Το περίπτερο του  ερευνητικού έργου «Πράσινο Χοιρινό Κρέας – Green Pork» του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, που φιλοξενείται στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας,  συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο μάλιστα το περίπτερο επισκέφτηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο ενημέρωσε ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Γιάννης Σκούφος, για τη σημασία, την καινοτομία και τη διεθνή απήχηση του έργου.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η αγροδιατροφή αποτελεί πυλώνα της ανάπτυξης και ότι αντίστοιχα ερευνητικά έργα συμβάλλουν στη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή.
 Με την ευκαιρία ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς έθεσε στον Πρωθυπουργό το ζήτημα της στρατηγικής για τον ενιαίο ακαδημαϊκό χώρο στην Ήπειρο.
Στο διάστημα που ακολούθησε το περίπτερο επισκέφθηκαν υπουργοί, πρυτάνεις και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων. Από τις σημαντικότερες επισκέψεις ήταν αυτή του Μορφωτικού Ακολούθου και πρώτου Γραμματέα της Πρεσβείας της Λ.Δ. της Κίνας κ. Tian Zhong, ο οποίος κάλεσε τα μέλη του Ιδρύματος στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, για να συζητήσουν θέματα κοινού ερευνητικού ενδιαφέροντος και για τη διασύνδεσή τους με συναδέλφους και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κίνας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ