Χρήσιμες οδηγίες για τους νέους αγρότες και τα βοσκοτόπια

on .

PARAKALAMOS AGROTIKA 14 9 17

• Μεγάλο ενδιαφέρον για τους κτηνοτρόφους και μεγάλη συμμετοχή είχε η ενημερωτική  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  προχθές βράδυ στον Παρακάλαμο, με θέμα «Νέοι Αγρότες-Υποδομές στα ορεινά βοσκοτόπια».
Τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης  τονίζοντας ότι η Ήπειρος δικαιούται 500 θέσεις στη συγκεκριμένη δράση.
Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Θωμάς Αλεξίου παρουσίασε αναλυτικά τα κριτήρια ένταξης και το ύψος επιδότησης ενώ η  Προϊσταμένη της περιφερειακής διεύθυνσης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε Χαριτίνη Παπαθανασίου ανέπτυξε τις λεπτομέρειες για τα  Βοσκοτόπια και την επιλεξιμότητα που συνδέεται άμεσα με τις επιδοτήσεις.
Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, χαρακτήρισε την ημερίδα «βήμα ενημέρωσης προς όφελος των δημοτών», επισημαίνοντας ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει οικονομική ανάκαμψη στους ανθρώπους της περιφέρειας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Σταύρος Παργανάς, ο  Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος  της "Ήπειρος Αναπτυξιακή Α.Ε"  Κώστας Ντέτσικας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων  Γιάννης Δεκόλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου Χρήστος Γκόγκος, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ