Με ευρωπαϊκά κονδύλια ενισχύονται Πανεπ. Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου-Βελλά

on .

ESPA

• Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 4,255 εκατ. ευρώ, θα ενισχυθεί ο εργαστηριακός εξοπλισμός των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ηπείρου, δηλαδή Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΤΕΙ Ηπείρου και Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς.
Σε μια περίοδο που η χρηματοδότηση από το κράτος προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση βαίνει συνεχώς μειούμενη,  ευτυχώς που υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια που θα διατεθούν για τον εργαστηριακό εξοπλισμό των ιδρυμάτων. 
Τις τρεις πράξεις, που εντάσσονται στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας» υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης.
Τι αφορούν Αναλυτικά αφορούν:
- «Εξοπλισμός Εργαστηρίων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ. Περιλαμβάνει απόκτηση επιστημονικών οργάνων, Η/Υ, ηλεκτρ. συγκροτημάτων, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, περιφερειακών συσκευών και λογισμικού, οπτικοακουστικού εξοπλισμού και εποπτικών μέσων καθώς και επιστημονικών εργαλείων. Με την εγκατάσταση του εξοπλισμού, προβλέπεται να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν τα εργαστήρια των παρακάτω Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φ. Π. Ψ., Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων.
- «Εκπαιδευτικός εργαστηριακός εξοπλισμός Τ.Ε.Ι. Ηπείρου», προϋπολογισμού  1.000.000 ευρώ. Προβλέπεται προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των σπουδών στα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου και ειδικότερα σε:
• Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Τμήμα Λογοθεραπείας, Τμήμα Νοσηλευτικής)
• Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων)
• Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.)
• Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών (Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής)
- «Εξοπλισμός εργαστηρίων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 155.037,20 ευρώ
 Προβλέπεται α) απόκτηση εργαστηριακού εξοπλισμού ΤΠΕ και επίπλων αφορούν την αναβάθμιση του εργαστηρίου Πληροφορικής,  Β) απόκτηση εξοπλισμού ΤΠΕ, μουσικών οργάνων, επίπλων και εγκατάσταση υποδομών ήχου, με τα οποία θα αναβαθμιστεί το εργαστήριο Θεωρίας και Πράξης Διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής και Κοσμικής Μουσικής.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ