Εμπαίζονται οι αγρότες με τη φορολόγηση των γεωτρήσεων!

on .

GEOTRHSH NEROY

• Για εμπαιγμό των αγροτών από την Κυβέρνηση και στο θέμα της φορολόγησης γεωτρήσεων και πηγαδιών άρδευσης   κάνει λόγο  ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή με αποδέκτες τους  Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιο Σταθάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Όπως αναφέρει με βάση απόφαση  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεσπίζονται κανόνες για την κοστολόγηση και τιμολόγηση υπηρεσιών ύδατος επιβάλλοντας, ουσιαστικά, νέες επιβαρύνσεις στους αγρότες. 
Σύμφωνα με την προαναφερόμενη απόφαση η επιβάρυνση για τους αγρότες υπολογίζεται στα 6 € ανά στρέμμα, κατ’ έτος, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2020. Επίσης, για πρώτη φορά θεσμοθετείται περιβαλλοντικό τέλος και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η χρέωσή του δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό ανά κυβικό μέτρο αρδευτικού νερού που καταναλώνεται, ενώ υποχρεούνται οι πάροχοι νερού για αγροτική χρήση «να μεριμνήσουν για τη σταδιακή τοποθέτηση υδρομετρητών στο σύνολο των χρηστών του δικτύου εντός τριετίας».
Η αύξηση του κόστους άρδευσης θα επιβαρύνει σημαντικά το κόστος παραγωγής αγροτικών προϊόντων και θα φέρει σε ακόμη δυσμενέστερη θέση τον ήδη ταλαιπωρημένο, από τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αγροτικό τομέα, τονίζει ο κ. Αυγενάκης.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ