Με την ενεργή συμμετοχή των Γιαννιωτών σχεδιάζονται οι γειτονιές του μέλλοντος

on .

KINHTIKOTHTA BASILEIOY

• Η αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για το Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος δυστυχώς υπολείπεται κατά πολύ σε θέματα που αφορούν το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, το πράσινο, τα πεζοδρόμια για ΑμεΑ κ.α.
Συμμετέχοντας ο Δήμος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν, μεταξύ άλλων, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό της «επόμενης μέρας».
Στις γειτονιές
Η πρωτοβουλία του κλεισίματος των δρόμων σε πέντε γειτονιές της πόλης, με την ταυτόχρονη συμμετοχή των κατοίκων τους σε ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους του Δήμου, απέδειξε ότι υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές, κατοίκων και Δήμου, να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να σχεδιάσουν παρεμβάσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα.
Πολίτες στη Λούτσα, στα Ζευγάρια, στους Αμπελόκηπους, στο Βοτανικό και στο Πλάτανο, με την πολύτιμη συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, άδραξαν την ευκαιρία και συνομίλησαν απ’ ευθείας με την Αντιδήμαρχο, Ελένη Βασιλείου, υπό την επίβλεψη της οποίας διοργανώνονται όλες οι δράσεις της εβδομάδας Κινητικότητας. Επίσης με τα στελέχη του Δήμου Θανάση Μανταλόβα, Γιάννη Λιόντο, Βάσω Μέγα, Αλέκα Βακαλοπούλου, Γωγώ Γιώτη και Ντίνα Μπακόλα, για όλα τα μικρά ή και μεγάλα θέματα που τους απασχολούν. Οι κάτοικοι άκουσαν τις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής, κατέθεσαν τον προβληματισμό τους, αλλά και το όραμα για τη γειτονιά τους.
Τα παιδιά μάλιστα σε κάθε γειτονιά εκφράστηκαν μέσα από τη ζωγραφική και περιέγραψαν τη πόλη που θα ήθελαν να μεγαλώνουν, αποτυπώνοντας σε μεγάλα πανό τις σκέψεις τους για το πώς οραματίζονται τις γειτονιές τους, τα οποία από χθες το πρωί έχουν «περικυκλώσει» το Δημαρχείο Ιωαννίνων σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών σε θέματα κινητικότητας.
Η Ελ. Βασιλείου
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση που είδαμε και στις πέντε γειτονιές από τους κατοίκους μας. Στόχος μας σαν Δήμος, ως πολίτες μιας πόλης που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα αυτά, ήταν να συνομιλήσουμε όλοι μαζί για το μέλλον των γειτονιών μας και του Δήμου μας συνολικά…», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Βασιλείου.
* * *
Αύριο το πρωί θα γίνει η έναρξη της λειτουργίας του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής με τη συμμετοχή σχολείων του Δήμου και τη συνεργασία του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ενώ την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο πλαίσιο της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, η οδός Χαρ. Τρικούπη θα πεζοδρομηθεί προσωρινά, όπως και ένα ρεύμα της 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αβέρωφ.
Ας σημειωθεί ότι ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής» έχει μεταμορφωθεί σε διαδραστικό περιβάλλον μετακίνησης στην πόλη και είναι επισκέψιμος έως και 22 Σεπτεμβρίου, ώρες 17:00 έως 21:00. 20 και 21 Σεπτεμβρίου, ώρες 09:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ