Δεκάδες Γιαννιώτες έχουν μια δεύτερη… ευκαιρία στη γνώση!

on .

SXOLEIO DEYTERHS EYKAIRIAS 21 9 17

• Η εκπαίδευση είναι μία διαδικασία που δεν τελειώνει ποτέ, έστω κι αν κανείς έχει περάσει προ πολλού στην ενήλικη φάση της ζωής του. Αρκεί φυσικά να έχει διάθεση για μάθηση, για βελτίωση των γνώσεών του. Στα Γιάννενα τη δυνατότητα αυτή δίνει εδώ και 15 χρόνια το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο προσφέρει την ευκαιρία σε πολίτες άνω των 18 ετών που δεν το έκαναν, να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου φοιτώντας για δύο χρόνια στις τάξεις του.
Εκατοντάδες ενήλικες έχουν περάσει από τις αίθουσες του ΣΔΕ σ’ αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το Σχολείο, βελτιώνοντας τις γνώσεις τους και αποκτώντας ένα απολυτήριο χρήσιμο για τη συνέχεια της ζωής τους. Φέτος δε, θα φοιτήσουν  55 ενήλικες στην δεύτερη τάξη του, ενώ οι εγγραφές για την πρώτη είναι μέχρι στιγμής 45 και υπάρχει η δυνατότητα να φτάσουν τις 60.
Αυτό τόνισε η Διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων κ. Καίτη Σεντελέ, η οποία παρέα με εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησε χθες δράση στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Γιαννιωτών σχετικά με την ύπαρξη και λειτουργία του ΣΔΕ.
Η Διευθύντρια του ΣΔΕ
«Το Σχολείο μας λειτουργεί απογευματινές ώρες. Είναι ένα ξεχωριστό σχολείο απόλυτα προσαρμοσμένο στην εκπαίδευση των ενηλίκων. Ένα σχολείο το οποίο δεν έχει βιβλία, διάβασμα στο σπίτι, εξετάσεις, αλλά γίνονται κανονικά όλα τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικές τεχνικές είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και προσδοκίες του κάθε μαθητή. Υπάρχουν επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως σύμβουλος σταδιοδρομίας και ψυχολόγος που υποστηρίζει τους μαθητές μας», τόνισε η κ. Σεντελέ.
Παράλληλα, κάλεσε όσους ενδιαφέρονται, να απευθυνθούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων δίπλα στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων για περαιτέρω πληροφορίες.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ