Το Ευρω – Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών βραβεύει τη Νικολ. Τσιτσανούδη - Μαλλίδη

on .

TSITSANOYDH

• Ένα σημαντικό βραβείο για το επιστημονικό και ερευνητικό της έργο απονέμεται στο μέλός ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη,  Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας και Fellow Συγκριτικών Σπουδών του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Συγκεκριμένα, η κ. Τσιτσανούδη θα τιμηθεί από το Ευρω – Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών, στο πλαίσιο εκδήλωσης η οποία οργανώνεται για τις 7 Οκτωβρίου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του 21st  Annual Global Business Forum & “Goddess Artemis Award Ceremony”.
Η τελετή θα αποδώσει τιμή σε προσωπικότητες από τον χώρο της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής, των κοινωνικών δικαιωμάτων, της επιστήμης, του αθλητισμού, των τεχνών και του πολιτισμού, οι οποίοι έχουν πετύχει σημαντικά επιτεύγματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με συνεργατικό πνεύμα, υψηλό επαγγελματισμό και αφοσίωση. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα, οι τιμώμενοι «δίδουν το παράδειγμα για άλλους να ακολουθήσουν και εισφέρουν στη μελλοντική γενιά των ηγετών. Προσφέρουν στην χώρα και την κοινωνία, γεφυρώνουν έθνη και κουλτούρες, έχουν επιρροή και απήχηση, λειτουργούν καινοτόμα και κάνουν τη διαφορά στον σύγχρονο κόσμο».
Πλούσια δραστηριότητα
Η Νικολέττα Τσιτσανούδη - Μαλλίδη έχει συγγράψει και επιμεληθεί συνολικά 13 βιβλία, εκ των οποίων τα τρία έχουν εκδοθεί στην Αμερική. Αυτό το διάστημα εργάζεται ως guest editor για επιστημονικό περιοδικό του Rio De Janeiro στη Βραζιλία. Βιβλία της χρησιμοποιούνται ως συγγράμματα σε πανεπιστημιακές σχολές. Πρόεδρος και εισηγήτρια σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, αν. εκδότρια διεθνούς αμερικανικού γλωσσολογικού περιοδικού και κριτής σε γλωσσολογικά περιοδικά. Μελέτες της δημοσιεύονται σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Διετέλεσε ακαδημαϊκή υπεύθυνη προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στα Ιωάννινα.
 Στο πρόσφατο παρελθόν τιμήθηκε με το βραβείο «Διακεκριμένης Ερευνήτριας» και «Διακεκριμένης Κριτή» στην Αμερική για το έργο της από το ερευνητικό ίδρυμα Untested Ideas Research Center. Διετέλεσε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Harvard - Olympia Program του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με ερευνητική υποτροφία. Είναι ακαδημαϊκή διευθύντρια του Θερινού Πανεπιστημίου, που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Χάρβαρντ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ως δημοσιογράφος εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιφερειακά ΜΜΕ. Διετέλεσε υπεύθυνη Τύπου -Δημοσίων Σχέσεων τμήματος Αντιπροεδρίας στη Βουλή των Ελλήνων. Αρθρογραφεί περιστασιακά στον Τύπο της Αθήνας και της ομογένειας, ενώ κείμενά της έχουν δημοσιευτεί και στον «Πρωϊνό Λόγο».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ