Για το πρόγραμμα «Νέων Αγροτών» ενημερώθηκαν και στο Δήμο Δωδώνης

on .

DHMOS DODONHS AGROTIKA 25 9 17

Μαζική ήταν η παρουσία κτηνοτρόφων στη χθεσινή ημερίδα για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Δωδώνης, με τη συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η ενημέρωση είναι το πλέον χρήσιμο εφόδιο για τους ανθρώπους της υπαίθρου και υπογράμμισε την ανάγκη ενεργοποίησης των νέων ώστε να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα. Διαβεβαίωσε δε ότι ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό όλων όσων θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, δίνοντας έμφαση  στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Η ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω στήριξη κι ανάπτυξη μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης Φυτικής ή Ζωικής Παραγωγής.
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Θωμάς Αλεξίου παρουσίασε αναλυτικά τα κριτήρια ένταξης, το ύψος επιδότησης και τις προϋποθέσεις της  Δεύτερης πρόσκλησης-εγκατάστασης νέων γεωργών και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020.
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την  προϊσταμένη της περιφερειακής διεύθυνσης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Χαριτίνη Παπαθανασίου που ανέπτυξε τις λεπτομέρειες για τα  Βοσκοτόπια και την επιλεξιμότητα που συνδέεται άμεσα με τις επιδοτήσεις.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ