«Οι ηλικιωμένοι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας…»

on .

HLIKIOMENOI

• Aνακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου εξέδωσε χθες ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, αφού στην εποχή μας παίζουν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω της μετάδοσης εμπειριών και γνώσεών τους, καθώς και της βοήθειας που δίνουν προς τα παιδιά τους. Η Ελληνική Κοινωνία έχει βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για την συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μία ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι».
Ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» καταλήγει υπενθυμίζοντας πως με τις δομές των Κ.Α.Π.Η., των Κ.Η.Φ.Η. και του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τις δράσεις που αναπτύσσει και υιοθετώντας την «Ενεργό γήρανση», θέλει και προσπαθεί να μην αφήσει κανέναν ηλικιωμένο συμπολίτη στην τύχη του και να σταθεί πλάι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και στις ανάγκες τους.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ