Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για τα διόδια Εγνατίας και Ιόνιας Οδού

on .

IONIA ODOS DIODIA TEROBOY 2 8 17

• Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις για το κόστος των διοδίων στην Ιόνια οδό, αλλά και τις επιπλέον επιβαρύνσεις που βρίσκονται «προ των πυλών» για όσους θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Εγνατία οδό, εντός των ορίων του Νομού Ιωαννίνων.
Προς το παρόν η έναρξη της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι  έχει «παγώσει» εξαιτίας των αντιδράσεων, αλλά και της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έγινε από την Περιφέρεια Ηπείρου, την οποία ακολουθούν οι δήμοι Μετσόβου- Ζαγορίου, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες. Ανάλογη κίνηση (δικαστική προσφυγή) ετοιμάζουν να καταθέσουν φορείς της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, περιοχές που πλήττονται επίσης από την αύξηση του αριθμού των σημερινών σταθμών.
Στην Ήπειρο και ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων, το πρόβλημα είναι διπλό μετά και την έναρξη λειτουργίας των σταθμών διοδίων στην Ιόνια Οδό. Ήδη αρκετοί οδηγοί επιλέγουν να ακολουθούν την κλασική διαδρομή προκειμένου να μην καταβάλλουν το υψηλό αντίτιμο. Αυτό δεν είναι εφικτό για όλους και ιδιαίτερα για τους δημοσίους υπαλλήλους που πηγαινοέρχονται στις υπηρεσίες τους, αναγκαζόμενοι να πληρώνουν ένα σεβαστό ποσό από το μισθό τους για διόδια. Μετά το Σύλλογο Βρεφονηπιοκόμων Ηπείρου, που είχε διαμαρτυρηθεί στις αρχές του μήνα, χθες λύση στο ίδιο πρόβλημα, μέσω της έκδοσης εκπτωτικών καρτών σε Ιόνια- Εγνατία,  ζήτησε να δοθεί και η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου για τους στρατιωτικούς που μετακινούνται καθημερινά για ανάληψη/εκτέλεση υπηρεσίας. 
Στα διόδια Τερόβου το ΚΚΕ
Από την ερχόμενη Δευτέρα, αρχίζουν και οι πρώτες κινητοποιήσεις κατά των διοδίων στην Ιόνια οδό, καθώς η Τ.Ε. Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας του ΚΚΕ προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα στα διόδια Τερόβου της Ιόνιας Οδού. Σε ανακοίνωσή της, αναδεικνύει το μεγάλο κόστος που καλείται να πληρώσει για διόδια ένας οδηγός για τη διαδρομή Αθήνα – Ιωάννινα, που ανέρχεται μετ΄ επιστροφής σε 74,5 ευρώ συνολικά.
Σύσκεψη ΑΡΠΗ την Τρίτη
Τη διαμαρτυρία της για τα διόδια στα όρια του Νομού Ιωαννίνων, με έμφαση σε αυτά της Εγνατίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση» (ΑΡΠΗ), που προγραμμάτισε σύσκεψη φορέων για την ερχόμενη Τρίτη (ώρα 7.30 μ.μ.) στην αίθουσα της Περιφέρειας στη Στοά Σάρκα, με σκοπό να συγκροτηθεί Πανηπειρωτική Επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων. Η «Αριστερή Παρέμβαση», επιρρίπτει ευθύνες και στον Περιφερειάρχη για τη μη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ