Αδύνατη φαντάζει μια μείωση των διοδίων στην Ιόνια Οδό

on .

DIODIA 2

• Την ώρα που οι αντιδράσεις για το κόστος των διοδίων σε Ιόνια και Εγνατία Οδό πέφτουν «βροχή» και στην περιοχή μας, ειδικά από τους πολίτες που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν καθημερινά τους αυτοκινητόδρομους, δεν φαίνεται σύντομα στον ορίζοντα κάποια πιθανότητα μείωσής τους, ούτε καν για τους συχνούς χρήστες της!
Στην Ιόνια Οδό, ήδη αρκετοί οδηγοί επιλέγουν να ακολουθούν την διαδρομή μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού, προκειμένου να μην καταβάλλουν το υψηλό αντίτιμο.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της «Νέα Οδός» Γεράσιμος Μονοκρούσος, μιλώντας στον «Η.Α.» ανέφερε ότι η ανάγκη αποπληρωμής των δανείων που έχει συνάψει η εταιρεία για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού, αλλά και το υψηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας, καθιστούν απαγορευτική κάθε σκέψη για πιο φθηνά διόδια!
Στα διόδια Τερόβου το ΚΚΕ
Πάντως από σήμερα αρχίζουν και οι πρώτες κινητοποιήσεις κατά των διοδίων στην Ιόνια οδό, καθώς η Τ.Ε. Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας του ΚΚΕ προγραμμάτισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα στα διόδια Τερόβου της Ιόνιας Οδού. Σε ανακοίνωσή της, αναδεικνύει το μεγάλο κόστος που καλείται να πληρώσει για διόδια ένας οδηγός για τη διαδρομή Αθήνα – Ιωάννινα, που ανέρχεται μετ’ επιστροφής σε 74,5 ευρώ συνολικά.
Σύσκεψη αύριο της ΑΡΠΗ
Τη διαμαρτυρία της για τα διόδια στα όρια του Νομού Ιωαννίνων, με έμφαση σε αυτά της Εγνατίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση» (ΑΡΠΗ), που προγραμμάτισε σύσκεψη φορέων για αύριο, Τρίτη (ώρα 7.30 μ.μ.) στην αίθουσα της Περιφέρειας στη Στοά Σάρκα, με σκοπό να συγκροτηθεί Πανηπειρωτική Επιτροπή για την κατάργηση των διοδίων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ