Εκατοντάδες Γιαννιωτόπουλα γνώρισαν χθες τον… μαγικό κόσμο της Κωπηλασίας!

on .

NOI TSILHS TZIALLAS MATHTES 2 10 17

• Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν η χθεσινή και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων άνοιξε τις πύλες του σε σχολεία της πόλης, θεωρώντας την περίσταση ως μία καλή ευκαιρία προκειμένου να υποδεχθεί και να ξεναγήσει τα Γιαννιωτόπουλα στις εγκαταστάσεις του και να τους παρουσιάσει για πρώτη φορά το άθλημα της Κωπηλασίας, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με το στολίδι της πόλης μας, την Παμβώτιδα.
Μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., οι προπονητές του Ομίλου αλλά και οι δύο φορές Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης ξενάγησαν εκατοντάδες μαθητές στα λεμβαρχεία, στο κλειστό γυμναστήριο, στο γραφείο με τα κύπελλα του Ν.Ο.Ι., ενώ αθλητές έκαναν επίδειξη στα παιδιά με βάρκες μέσα στη λίμνη.
Σε δηλώσεις της η προπονήτρια του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου τόνισε, με την ευκαιρία της Ημέρας, την ανάγκη οι γονείς να στρέψουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό, ο οποίος όπως είπε, έχει οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία.  Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων τονίζοντας πως από το 1954 που ιδρύθηκε, δημιούργησε μία τεράστια παράδοση στον χώρο της Κωπηλασίας, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο παγκόσμιους πρωταθλητές αλλά και αρκετούς Ολυμπιονίκες.
Ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και του Ρίο Γιώργος Τζιάλλας κάλεσε και δημόσια τα παιδιά «να γνωρίσουν την Κωπηλασία, να ασχοληθούν μαζί της, να την αγκαλιάσουν, να την αγαπήσουν και, γιατί όχι, να καταφέρουν κάποια στιγμή να φτάσουν και να διακριθούν σε διεθνείς διοργανώσεις».
Από την πλευρά του ο έτερος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και του Ρίο Γιάννης Τσίλης τόνισε ότι «στις μέρες μας τα μοναδικά αθλήματα που γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και λίγο το βόλεϊ. Τα υπόλοιπα είναι λιγότερο δημοφιλή στη χώρα μας, σε αντίθεση με το εξωτερικό όπου ωθούν όλα τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και υπάρχει μία σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη για τα αθλήματα».
Τέλος, η γυμνάστρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων Χρυσάνθη Τσακανίκα αναφέρθηκε στην ξενάγηση των μικρών μαθητών στον Ν.Ο.Ι. και στην ενημέρωση που τους έγινε. Όπως είπε, «μέσα από αυτή τη δράση θέλουμε τα παιδιά να γνωρίσουν το χώρο, να τους δώσουμε τα ερεθίσματα, με σκοπό στο μέλλον κάποια απ’ αυτά να ασχοληθούν με το άθλημα της Κωπηλασίας ή και με άλλα αθλήματα». Ευχαρίστησε δε τον Ναυτικό Όμιλο για τη φιλοξενία. Ερωτηθείσα για το κατά πόσο καλλιεργείται σήμερα στα σχολεία η αθλητική παιδεία, αναφέρθηκε στα αθλητικά προγράμματα που διεξάγονται σ’ αυτά, στις αθλοπαιδιές, ενώ σημείωσε πως Ημέρες όπως η αφιερωμένη στον Σχολικό Αθλητισμό αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για να έρχονται οι μαθητές σε επαφή με τα διάφορα αθλήματα προκειμένου να λαμβάνουν το ερέθισμα ώστε να ασχοληθούν τελικά με κάποιο από αυτά.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ