Ο Υφυπ. Αθλητισμού στα Γιάννενα για τα εγκαίνια του χλοοτάπητα Λιμνοπούλας!

on .

BASILEIADHS EGKAINIA

• Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού έγιναν χθες τα εγκαίνια του νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο της Λιμνοπούλας.
Από πλευράς τοπικής πολιτικής ηγεσίας παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, Ι. Στέφος και Μ. Τζούφη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Ευαγγ. Παλατζίδης και ο πρώην πρόεδρος Σπ. Πάικας, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου δεν είχε εκπρόσωπό της.
Στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι έγινε ένα σύγχρονο γήπεδο και σύγχρονα αποδυτήρια για τις ομάδες και για τα παιδιά, για να αθλούνται με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, ανέφερε ότι με χρηστή διαχείριση η Πολιτεία κάνει τις μεγαλύτερες δυνατές παρεμβάσεις στην περιοχή, μίλησε για τον καινούργιο χλοοτάπητα των «Ζωσιμάδων», λέγοντας ότι είναι στολίδι για την Super League, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για το ταρτάν.
Κέντρο Κωπηλασίας
Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι δίνει μεγάλη σημασία στο πώς θα ξαναγίνουν τα Γιάννενα το Κέντρο Κωπηλασίας της Νοτιανατολικής Ευρώπης, αναφερόμενος στη διοργάνωση του 2019 και την προπόνηση της Εθνικής ομάδας του Καναδά στα Γιάννενα. Βέβαια, αργότερα που επισκέφθηκε τον Πύργο Κωπηλασίας διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» τις ζημιές και την κακή κατάσταση των εγκαταστάσεων και εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν, προκειμένου να γίνουν λειτουργικές.
Για το Κολυμβητήριο
Για το κολυμβητήριο τόνισε ότι αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» και θα προσπαθήσουν να λύσουν έστω προσωρινά τα προβλήματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να μπει σε λειτουργία και τους επόμενους δύο μήνες θα υπάρχει σχέδιο για να γίνει η ανακαίνισή του.
Άλλα έργα
Για το αν υπάρχει στο μέλλον κάποιο άλλο έργο να γίνει στην περιοχή ο Υφυπουργός απάντησε ότι υπάρχουν πολλές σκέψεις τις οποίες θα συζητήσει με την Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και τόνισε ότι μια άμεση παρέμβαση είναι ο κλειστός χώρος άθλησης που υπάρχει στο «Ζωσιμάδες». Σε ερώτηση για τον αν είναι αλήθεια ότι το ΠΕΑΚΙ δεν έχει πια χρέος προς την Πολιτεία ο κ. Βασιλειάδης απάντησε ότι είναι αλήθεια και από την επόμενη εβδομάδα αυτό θα είναι πραγματικότητα.
Στον Πύργο Κωπηλασίας
Επόμενη στάση για τον Υφυπουργό και την συνοδεία του ήταν οι παρόχθιες εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον Πύργο Κωπηλασίας.
Μαζί με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστο Αλεξίου και μέλη της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι., επιθεώρησαν όλο τον Πύργο, διαπιστώνοντας τις ανάγκες που υπάρχουν όσον αφορά στην προετοιμασία του για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα το 2019.
Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. επισήμανε στον Υφυπουργό και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς την ανάγκη κατάρτισης το συντομότερο δυνατό μίας μελέτης με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στις κωπηλατικές εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ, ώστε αυτές να προχωρήσουν εγκαίρως και όλα να είναι έτοιμα στην ώρα τους για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Εξάλλου στις ίδιες εγκαταστάσεις πριν το Πανευρωπαϊκό θα διεξαχθεί, ως… πρόβα τζενεράλε, το καλοκαίρι του 2018 ή 19 η β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Παίδων – Κορασίδων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ