Πρωτοπόρος ο καθηγητής Λ. Μιχάλης σε επέμβαση μιτροειδούς βαλβίδας

on .

LAMPROS MIXALHS KARDIOLOGOS

• Μπορεί τα ελληνικά νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν σήμερα τεράστια προβλήματα και ελλείψεις, κυρίως λόγω της υποχρηματοδότησης, ωστόσο το ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό συνεχίζει να καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στην επιστήμη της Ιατρικής!
Μόλις χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη πανελλήνια επέμβαση διαδερμικής επιδιόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας (ΜitraClip), σε δημόσιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα!
Η επέμβαση έγινε από τον διακεκριμένο καθηγητή Καρδιολογίας Λάμπρο Μιχάλη, Διευθυντή της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, και τους Καρδιολόγους Λ. Λάκκα και Δ. Νίκα, με τη συνεργασία  της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΙ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων διαθέτει το μόνο πιστοποιημένο Κέντρο για επιδιόρθωση βαλβιδοπαθήσεων στη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ηπείρου συνεχίζει τη σταθερή του πορεία προς την πρωτοπορία και την καινοτομία, ενσωματώνοντας νέες τεχνικές και θεραπείες, αναβαθμίζοντας τις ήδη υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Ηπείρου και ολόκληρης της Β.Δ. Ελλάδας. 
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει την ικανοποίησή της και με ανακοίνωσή της, συγχαίρει και δημοσίως τον καθηγητή  κ. Λ. Μιχάλη, τους ιατρούς κ. Λ. Λάκκα και Δ. Νίκα την Καρδιοχειρουργική Κλινική και όλους τους συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή επιτυχημένη επεμβατική πράξη.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ