Άτομα με εγκληματικό παρελθόν εξαγόρασαν ψήφους στην Αλβανία!

on .

ALBANIKES EKLOGES 26 6 17
• Κόλαφος για την Κυβέρνηση του Έντι Ράμα είναι η έκθεση του ΟΑΣΕ-ODIHR για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου στην Αλβανία.

Σύμφωνα με αυτή υπήρξε εξαγορά ψήφων από άτομα με εγκληματικό παρελθόν, ενώ την ημέρα των εκλογών παρατηρήθηκαν παρατυπίες και ομαδικές ψηφοφορίες, που δικαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις προεκλογικές ενστάσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.
Στην Έκθεση επισημαίνεται και η ανησυχία για τις σχέσεις πολιτικών με άτομα από το χώρο του εγκλήματος.  Η δημοσιοποίησή της προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, να τονίζει ότι στις εκλογές υπήρξαν βασικά ζητήματα που επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αιχμηρός ήταν και ο  επικεφαλής της ΚΟ του ΣΚΕ, Πετρίτ Βασίλι, λέγοντας πώς: «Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτό, αλλά εκείνος όπως είναι γνωστό δεν ντρέπεται. Δεν ντρέπεται να λέει ψέματα ακόμα και στη Βουλή, αναφέροντας ότι ο ΟΑΣΕ είναι ικανοποιημένος από τις εκλογές». 
Στην Έκθεση περιλαμβάνονται επίσης και προτάσεις για λήψη άμεσων μέτρων  για τη διακοπή του εκτεταμένου φαινομένου εξαγοράς ψήφων, των χρηματοδοτήσεων στις εκλογές που προέρχονται, την άσκηση πιέσεων στους υπαλλήλους του δημοσίου καθώς και τη χρήση κρατικών πόρων στις εκλογές.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ