Ανεξέλεγκτα διαφημίζονται τηλεοπτικά επικίνδυνα παραϊατρικά σκευάσματα

on .

THLEORASH THLEKONTROL

• Χωρίς έλεγχο γίνεται η τηλεοπτική διαφήμιση επικίνδυνων παραϊατρικών σκευασμάτων που δεν έχουν καν έγκριση του ΕΟΦ, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφο Μορώνη. Είναι πράγματι γεγονός ότι κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί το έχουν… παρακάνει, αφιερώνοντας αρκετή ώρα στην διαφήμιση προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας και μάλιστα, πολλές φορές μέσα στη μέρα.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής έθιξε το ζήτημα της τηλεοπτικής προβολής προϊόντων αγνώστου προελεύσεως που εμφανίζονται σαν δήθεν ελιξίρια νεότητας και πέραν της παραπλάνησης των τηλεθεατών ενδεχομένως να αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
«Θα έπρεπε να υπάρξει νομοθεσία για να απαγορεύσουμε την τηλεοπτική μετάδοση των σκευασμάτων αυτών» είπε ο κ. Μορώνης και υπογράμμισε: «Ως ΕΣΡ δεν έχουμε αρμοδιότητα να απαγορεύσουμε τις διαφημίσεις προϊόντων που δεν έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ παρά μόνο να κάνουμε συστάσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς που τα προβάλουν».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ