«Στενεύουν» τα περιθώρια για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης!

on .

PROBATAKIA

• Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την κατάθεση αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου οι βοσκήσιμες εκτάσεις Δήμων και ιδιωτών να ενταχθούν στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης και οι δικαιούχοι αγροτοκτηνοτρόφοι να λάβουν κοινοτικές ενισχύσεις απολύτως αναγκαίες για την επιβίωσή τους στις δύσκολες εποχές που διανύει ο κλάδος.
Τη διαδικασία ακολούθησε χθες ο Δήμος Ζίτσας, με τον Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο να κάνει λόγο για την ανάγκη να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. προς τους ανθρώπους του μόχθου.

Χιλιάδες στρέμματα
Σε περισσότερα από 240.000 στρέμματα ανέρχονται οι βοσκήσιμες εκτάσεις του Δήμου Ζίτσας που ζητάει να συμπεριληφθούν στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε χθες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, δηλαδή στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Δ.Α.Ο.Κ..
 Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους Δήμους και τους ιδιώτες είναι η 7η Οκτωβρίου, δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο και ο Δήμος Ζίτσας έσπευσε να υποβάλλει το φάκελο με την αίτηση  ένταξης και τα απαραίτητα παραστατικά ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι συγκεκριμένες εκτάσεις να είναι επιλέξιμες και να επιτρέπεται η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενίσχυσης.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος τόνισε πως «ως Δήμος ενεργήσαμε έγκαιρα χάρη στην προσπάθεια που κατέβαλε το Γραφείο Υποστήριξης – Ενίσχυσης  Αγροτικής  Παραγωγής, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των αγροτών - κτηνοτρόφων. Εμείς πράξαμε το καθήκον μας και ελπίζουμε το ίδιο να κάνουν και οι αρμόδιοι φορείς, πολύ δε περισσότερο τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε από τη  νέα χρονιά να μην έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε φέτος. Ας αναλογιστούν τις δυσκολίες που περνά η κτηνοτροφία και ο αγροτικός κόσμος και ας δουλέψουν ώστε τη νέα χρονιά, να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις κοινοτικές ενισχύσεις που θα δώσουν “ανάσα” στους ανθρώπους του μόχθου».
  Ο Δήμαρχος κατέληξε καλώντας και τους ιδιώτες που κατέχουν βοσκήσιμες εκτάσεις να υποβάλουν αιτήσεις καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ