Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες Internet σε 27 οικισμούς του Ζαγορίου

on .

KAFAO

• Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Ζαγορίου, κυρίως όμως για τους επιχειρηματίες και τον τουρισμό, ολοκληρώθηκε.
Πρόκειται για το έργο  (Rural Broadband)  με το οποίο αναπτύχθηκε δίκτυο οπτικών ινών, ώστε οι επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά πολλών οικισμών του Ζαγορίου θα μπορέσουν να έχουν καλύτερες υπηρεσίες internet.
Συγκεκριμένα με το νέο δίκτυο, πρόσβαση σε γρήγορο Internet,  ήτοι με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50 Mbps, θα μπορούν να έχουν 27 οικισμοί (μαζί με άλλους του ευρυζωνικού δικτύου).
Η ενεργοποίηση του νέου δικτύου  γίνεται  σταδιακά αυτό το διάστημα και στη συνέχεια οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες Internet, θα μπορούν να ικανοποιήσουν αιτήματα πελατών αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο παρέχει υψηλές ταχύτητες και ποιοτικότερες υπηρεσίες, σε σχέση με αυτές μέσω κεραιών ή οπτικών ινών με μικρότερες ταχύτητες (24 Mbps) που διαθέτουν, προ πολλού, πολλά χωριά του Ζαγορίου.
 Το έργο είχε αναλάβει ο  Όμιλος ΟΤΕ πριν από 2 χρόνια, στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα)  Rural Broadband-Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας», της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.).

Ο  Διευθυντής της ΟΤΕ RURAL NORTH  Γιώργος Σταθόπουλος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου για τη συνεργασία που είχαν.  
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαγορίου,  ανέφερε πως:   «Στην εποχή του διαδικτύου τέτοια έργα είναι αναγκαία και αυτονόητα, όπως αυτό που ολοκληρώθηκε και όσα θα ακολουθήσουν, αφού  συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Internet και στηρίζουν την επιχειρηματικότητα στο Ζαγόρι, ιδίως στον τουρισμό. Ο Δήμος θα επιδιώκει πάντα το καλύτερο και σε αυτόν τον τομέα προς εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά και των πολλών επισκεπτών της περιοχής».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ