Αποσπούσε χρήματα από Γιαννιώτες για ανύπαρκτο επαγγελματικό οδηγό!

on .

APATES

• Σχέδιο εξαπάτησης επιχειρηματιών της πόλης των Ιωαννίνων είχε θέσει σε εφαρμογή τριμελής ομάδα απατεώνων. Οι δράστες προσέγγιζαν τα θύματά τους και τους ζητούσαν την καταβολή ετήσιας συνδρομής για ανύπαρκτο επαγγελματικό οδηγό!
Μετά από καταγγελίες που έγιναν, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των δραστών και να συλλάβει έναν 51χρονο Έλληνα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτες κατ΄ εξακολούθηση, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και δύο συνεργούς τους, έναν 32χρονο και μια 31χρονη οι αναζητούνται. Ο 51χρονος έπεσε στην «παγίδα» των αστυνομικών, τη στιγμή που παραλάμβανε χρήματα από 47χρονο επαγγελματία, τον οποίο προηγουμένως τον είχαν προσεγγίσει τηλεφωνικά με απατηλές προφάσεις. Επιπλέον, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 51χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπράκτορας») από τα θύματα, ενώ τα άλλα δύο μέλη της ομάδας είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα. Από τις αρχές του Φεβρουαρίου, με τον ίδιο τρόπο έχουν εξαπατήσει εξακριβωμένα ακόμη εννέα επαγγελματίες, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των παθόντων είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των (1.980) ευρώ, πενήντα έγγραφα είσπραξης συνδρομής, εκατόν είκοσι ανεκτέλεστα έγγραφα είσπραξης, ιδιόχειρες σημειώσεις, κινητό τηλέφωνο.
Ο 51χρονος οδηγήθηκε  ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Ασφάλειας για την εμπλοκή και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ