Θετική η παρουσία και στην Αθήνα της ομάδας του ΓΕΛ Βελλάς

on .

BELLA GEL ROMPOTIKH 13 3 18

• Πολύ καλή ήταν η πρώτη παρουσία της Ομάδας Ρομποτικής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς και στη Β΄ φάση αξιολόγησης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα.
Η ομάδα του σχολείου είχε καταλάβει την 1η θέση στην κατηγορία του Λυκείου με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα» στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην περιφέρεια Ηπείρου και προκρίθηκε πανελλαδικά στους πρώτους είκοσι ανάμεσα σε εξήντα Λύκεια, ολοκληρώνοντας τη Β΄ φάση αξιολόγησης και πλησιάζοντας οριακά τη Γ΄ φάση για πρόκρισή της στους δώδεκα.
Στο διαγωνισμό το ΓΕΛ Βελλάς, συμμετείχε με την ομάδα «V-Robot» αποτελούμενη από τους μαθητές Αλέξανδρο Κοσμά, Αριστοτέλη Μπαμπούλια, Ηλία Γκίζα, Παναγιώτη Λαμπρίδη και Στέφανο Σιουρά και τη μαθήτρια Μάνθα Πιπεριά. Την προετοιμασία της ομάδας  είχε αναλάβει η καθηγήτρια πληροφορικής του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς Βασιλική Μήτρακα.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Στην ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει ότι αρωγοί της όλης προσπάθειας υπήρξαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μητροκώστα Παναγιώτα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κώστας, ο Οργανωτικός Υπεύθυνος του WRO Hellas για την Περιφέρεια Ηπείρου κ. Κράββαρης Δημήτριος και η Διευθύντρια του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς κ. Καλύβα Ελένη.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ