Απόφαση - «χαστούκι» για την τροπολογία Γεροβασίλη

on .

ADEDY PANO

• Την πρώτη νίκη στον «πόλεμο» που ξεκίνησε κατά της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, με αφορμή την τροπολογία της η οποία αποκλείει από τη συμμετοχή σε κρίσεις προσωπικού όσους απεργούν νόμιμα, πέτυχε η ΑΔΕΔΥ χθες στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.
Το δικαστήριο δέχθηκε την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ για τον υπάλληλο του ΤΕΙ Ηπείρου, που έμεινε εκτός της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων του ιδρύματος, επειδή δεν συμμετείχε στην αξιολόγηση του Δημοσίου και εξέδωσε προσωρινή διαταγή, αποφασίζοντας πως δε μπορεί ένας εργαζόμενος να αποκλείεται εξαιτίας της συμμετοχής του σε απεργιακή κινητοποίηση, η οποία δεν έχει κριθεί παράνομη και καταχρηστική!
Την ώρα της δίκης στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου. Η απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων προκάλεσε χειροκροτήματα και την ικανοποίηση των στελεχών της ΑΔΕΔΥ.

Οι δηλώσεις
Η συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα, προκαλώντας σοβαρό «ρήγμα» στο θεσμό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
- «Είναι μία μεγάλη απόφαση ενάντια στην αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική τροπολογία που έχει επιβάλλει η Όλγα Γεροβασίλη. Αύριο θα πάμε στη συνάντηση με την Υπουργό με άλλους όρους. Κερδίσαμε μία σημαντική μάχη, που ταυτόχρονα διασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής κάθε εργαζομένου στην απεργία», δήλωσε χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας.
- Για μια «ιστορική απόφαση στον αγώνα που οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν κατά μίας αυταρχικής τροπολογίας η οποία τιμωρεί τη συμμετοχή στην απεργία», έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, ενώ παράλληλα μίλησε για μεγάλη ήττα της Όλγας Γεροβασίλη.
- Από την πλευρά των συνηγόρων του υπαλλήλου του ΤΕΙ ο Κώστας Τζούμας τόνισε πως με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων εκείνος μπορεί πλέον να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων διευθύνσεων του ιδρύματος, ενώ η Μαργαρίτα Παναγοπούλου μίλησε για μία γενναία απόφαση που επικυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ