Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό με αιτήματα του Δήμου Δωδώνης

on .

TSIPRAS NTAKALETSHS 6 9 17

• Υπόμνημα με ζητήματα που έχουν ανακύψει στα διοικητικά όρια του Δήμου Δωδώνης μετά την διέλευση του νέου οδικού άξονα, παρέδωσε ο Δήμαρχος Χρ. Ντακαλέτσης στον πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του μετά τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού. Σημειώνεται ότι για την κατασκευή της Ιόνιας απαλλοτριώθηκαν εκατοντάδες στρέμματα δημοτικών εκτάσεων, χωρίς να καταβληθεί καμία αποζημίωση.
Με το υπόμνημα ζητείται η παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί μία σειρά παρεμβάσεων ώστε να επιλυθούν προβλήματα αλλά και να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα:
- Ζητείται η ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου και των έργων διευθέτησης των ομβρίων προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του λεκανοπεδίου.
- Ζητείται λύση στην οδική σύνδεση της παραποτάμιας περιοχής του Λούρου με την Ιόνια Οδό. Από την περιοχή αυτή διέρχεται η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων - Αθηνών η οποία εγκαταλείπεται από την πλειοψηφία των οδηγών. Αν δεν αποκτήσει σύντομα πρόσβαση στην Ιόνια,  θα οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό και απαξίωση.
- Ζητείται ακόμη χρηματοδότηση ειδικού χωρικού σχεδίου για τις περιοχές των δύο κόμβων του οδικού άξονα (Τερόβου και Σερβιανών) , που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Δωδώνης, προκειμένου να αποτυπωθεί η ορθολογική χρήση γης και οι δυνατότητες ανάπτυξης.
Κατά την συνομιλία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Δήμαρχο Δωδώνης συζητήθηκε η πορεία των έργων αναστήλωσης στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ ο Χρ. Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα των Δωδωναίων για την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου,  το οποίο θα συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ