Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πάνε σ’ εκλογές με μεθόδους… Κουτσόγιωργα!

on .

TASOYLAS KOSTAS 1

• Τα πεδία της επιδείνωσης των αριθμών της οικονομίας, της κραυγαλέας ψευδολογίας και της συγκριτικής καθημερινότητας είναι πλέον… ασύμφορα για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία όπο­τε κι αν γίνουν εκλογές, θα στρα­φεί σε ένα άλλο πεδίο, αυτό της πόλωσης, ακολουθώντας το παράδειγμα της περίφημης «πλατφόρμας» του Μένιου Κουτσόγιωργα  στην  αναμέτρηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. του 1985.
Αυτό τονίζει ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρ. Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας σε άρθρο του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, στο οποίο αναδεικνύει τους συσχετισμούς της τότε κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου με τη σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, όπως το 1985, οι νυν κυβερνώντες θα καταφύγουν στην συκοφαντία, το ταξικό μίσος και τη λασπολογία για να γλιτώσουν τον εκλογικό όλεθρο που επίκειται.
«Πλατφόρμα Κουτσόγιωργα…»
«Στις εκλογές της 2/6/1985, η τότε πρώτη φορά αριστερά, το ΠΑΣΟΚ, πέραν των διορισμών στο δημόσιο δεν τα είχε πάει το ίδιο καλά στην οικονομία.  Από το 6% του μέσου όρου ετήσιας ανάπτυξης της προ του 1980 περιόδου περάσαμε στο στασιμοπληθωρισμό, το κατά κεφαλήν εισόδημα από 4.300 δολάρια το 1980 υποχώρησε στα 3.200 το 1985, οι άνεργοι από 150.000 το 1981 έφθασαν τις 400.000 το 1985, ο τιμάριθμος αυξήθηκε με ρυθμό 20% ετησίως, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού υπερδιπλασιάσθηκε και το δημόσιο χρέος υπερπενταπλασιάσθηκε», τονίζει ο Κ. Τασούλας στο άρθρο του που τιτλοφορείται «με πλατφόρμα Κουτσόγιωργα θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές»! 
Δε χρειάζεται διχασμός
«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα επιχειρηθεί, επιχειρείται ήδη, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να διεξαχθούν με όρους, συνθήκες και ατμόσφαιρα 1985. Υπάρχει έτοιμη ακόμη και η αντίστοιχη με το ‘85 διχαστική και λαϊκίστικη Συνταγματική Αναθεώρηση. Το αποτέλεσμά τους όμως δεν θα είναι καθόλου το ίδιο. Και ο ελληνικός λαός ξέρει και εμείς οφείλουμε διαρκώς και πειστικά να του υπενθυμίζουμε πού οδήγησαν τη χώρα όλα αυτά», υποστηρίζει  ο Γιαννιώτης βουλευτής, προσθέτοντας με έμφαση:  «Δεν είναι η Ν.Δ. το κόμμα που μπορεί μόνο να βγάλει τη χώρα και πάλι από την κρίση και να την οδηγήσει σε μία κανονικότητα ευρωπαϊκού επιπέδου αλλά είναι και το κόμμα που από τώρα και μέχρι τις εκλογές μπορεί και πρέπει να «κάψει» κάθε σενάριο διχασμού και λάσπης».
Καταλήγοντας στο άρθρο του ο Κ. Τασούλας επισημαίνει τα εξής: «Με την Κυβέρνηση εκφράζουμε όντως δύο κόσμους, μόνο που δεν χρειάζεται διχασμός και λάσπη για να το εξηγήσουμε. Η διακυβέρνησή τους αποκλείει την επαναφορά της χώρας σε μία κανονικότητα στέρεη. Αποτελειώνει τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα, την ιδιοκτησία όπως την ξέρουμε και δημιουργεί μια Ελλάδα αναγκαστικής προς τα κάτω εξίσωσης που ικανοποιεί φθόνους αλλά όχι φιλοδοξίες. Μπορεί να παραμένουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μας σώσει από το να σερνόμαστε.  Η Ν.Δ., υπό τον νέο της Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δημοσκοπικά έχει προ πολλού αφήσει  μακράν πίσω το ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα αναμετρηθεί με τον επικείμενο διχασμό της λάσπης και μετά κυβερνώντας με τα προβλήματα της χώρας. Πρέπει και μπορεί να βγάλει πέρα νικηφόρα και τις δύο αναμετρήσεις»!

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ