Συγκροτημένο το σχέδιο Κ. Μητσοτάκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση

on .

TASOYLAS

• «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Δ.Ε.Θ. φέτος έκανε κάτι απλό όσο και εντυπωσιακό. Παρουσίασε χωρίς υπερβολές και τα συνήθη ψεύδη, παρά το ότι μέχρι τώρα αποδεικνύεται πως αποδίδουν στη χώρα μας πολιτικά, το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Η διαπίστωση αυτή ανήκει στο βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ., πρώην Υπουργό, Κώστα Τασούλα, ο οποίος προσθέτει ότι δεν ακολούθησε το «πρότυπο Τσίπρα» υποσχόμενος σε όλους τα πάντα, αλλά επέβαλε το προσωπικό του στυλ  αναλύοντας,  «μία συγκροτημένη, συγκρατημένη, και κοστολογημένη παρουσίαση του κυβερνητικού του σχεδίου με μειώσεις φόρων δίπλα στις αναπληρώσεις τους από το σκέλος των κρατικών δαπανών, με μειώσεις εισφορών, με πρόσκληση και πίστη στις επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό καθεστώς, με ποιοτική παιδεία, και πραγματική αλληλεγγύη για όσους το έχουν ανάγκη, που μόνο μια ισχυρή οικονομία μπορεί να εξασφαλίσει, όλα στον αντίποδα των όσων κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Ο κ. Κ. Τασούλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, υπενθύμισε, από την ομιλία Μητσοτάκη, τη δέσμευση για εισαγωγή κατώτατου φορολογικού συντελεστού 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, με 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί, την τριετή αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες, και τη σημαντική έκπτωση φόρου κατά 40% της δαπάνης για εργασίες πάσης φύσεως συντήρησης υφισταμένων κατοικιών.
Επίσης τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20%, της φορολογίας των μερισμάτων από το 15% στο 5% κ.α.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ