ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Να μην επιτρέψουμε το «τσουνάμι» ανεξέλεγκτης μετανάστευσης

on .

SAMARAS ANT

• Μία αναλυτική παρουσίαση των θέσεών του για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του European Ideas Network, επίσημου think tank των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, με θέμα «Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Σταθερότητας στη Μεσόγειο».
Όπως τόνισε, οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες στη Μεσόγειο κινδυνεύουν να σαρωθούν από ένα «τσουνάμι» ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, κάτι που δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, δεν μπορούν οι κοινωνίες μας να αντέξουν και δεν μπορεί η ίδια η ΕΕ να το αντέξει.
Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εξήγησε ότι μπορεί να υπάρξει Ένωση ελευθερίας, δημοκρατίας, ανάπτυξης και ευημερίας μόνο μέσα σε ασφαλή σύνορα και υπενθύμισε πως όταν άρχιζε η ελληνική Προεδρία τον Ιανουάριο του 2014 και ήδη είχαν αρχίσει να αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές, τα ελληνικά νησιά ήταν σε μεγάλο βαθμό «σφραγισμένα».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών, να δεχθούμε τους πρώτους και να αποθαρρύνουμε τους δεύτερους. Και πρόσθεσε ότι πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες δεν πρέπει να μένουν μαζί σε κοινούς καταυλισμούς και κάτι τέτοιο είναι απάνθρωπο. Επιπλέον, χαρακτήρισε απόλυτα ανεύθυνο να αφήνουμε τη «διαχείρισή» τους σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς και τόνισε ότι εκείνος είχε προειδοποιήσει για όσα συμβαίνουν σήμερα στα «hot spots».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ