Ενημέρωση από Ι. Καραγιάννη για τις ημερίδες «Βιομηχανία» και «Τουρισμός»

on .

KARAGIANNHS HMERIDES 1 10 17

• Με αξιόλογη συμμετοχή από τους θεσμικούς εταίρους και από πολλούς επιμέρους βιομηχανικούς και τουριστικούς φορείς αντίστοιχα, ολοκληρώθηκαν οι δύο ημερίδες «Βιομηχανία» και «Τουρισμός» που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, στα πλαίσια διαβούλευσης και ολοκλήρωσης της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021 (ΕΑΣ 2021).
Σε ενημερωτική ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στην ημερίδα για τη «Βιομηχανία» τονίσθηκε, ιδιαιτέρως, από τους φορείς, η ανάγκη περαιτέρω επιτάχυνσης σειράς μέτρων που αφορούν στις αδειοδοτήσεις τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση της τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και ελαφρύνσεων τόσο στη φορολογία και την ασφάλιση, όσο και στο κόστος ενέργειας.
Από τη μεριά των φορέων, ζητήθηκε ο περαιτέρω έλεγχος του λαθρεμπορίου της μαύρης αγοράς και της «ελληνοποίησης» ξένων προϊόντων.
***
Με την βασική επισήμανση πως ενώ αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών δεν αυξάνεται το εισόδημα το οποίο προκύπτει, αλλά και με την αναγνώριση ότι υπάρχει αξιόλογη πρόοδος σε πολλές πλευρές της αναπτυξιακής πολιτικής στον κλάδο του τουρισμού, ολοκληρώθηκε η ημερίδα και για τον Τουρισμό.
Οι αδειοδοτήσεις, η μείωση της γραφειοκρατίας, η απόδοση δικαιοσύνης, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η βελτίωση θεσμικού πλαισίου ήταν μερικά από τα θέματα που χρήζουν άμεσης λήψης μέτρων και έθεσαν οι φορείς κατά τη διάρκεια της ημερίδας.
Επίσης, σημειώθηκε η ανάγκη βελτίωσης των αμοιβών και των λοιπών όρων απασχόλησης στον τομέα, ενώ τονίστηκε η σημασία της πιστοποίησης και των ελέγχων, καθώς και της τήρησης της νομοθεσίας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ