Με ενέργειες των 4 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ έργο της ΔΕΥΑΙ… εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ!

on .

BOYLEYTES SYRIZA

• Παλαιοκομματικές μεθόδους θύμισε το χθεσινό κοινό δελτίο τύπου των τεσσάρων Γιαννιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Καραγιάννη, Μα­ντά, Στέφου, Τζούφη) που γνωστοποιούν ότι «ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση  του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τίτλο: ‘Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών’» και προσθέτουν πως «μια εκ των 71 προτάσεων που επιλέχθηκαν, βάσει βαθμολογίας, αφορά και στο Δήμο μας, με το ποσό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 1.499.905,10 ευρώ, με στόχο την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μείωσης διαρροών του δικτύου ύδρευσης ΔΕΥΑ Ιωαννίνων».
Το έργο που προέρχεται από το ΕΣΠΑ το εντάσσουν «σε ένα πακέτο συντονισμένων δράσεων της Κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, όπως η αύξηση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου προγράμματος κατά 58 εκατ. Ευρώ, η δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και οι επικείμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους».
Δηλαδή, καλά που φρόντισαν οι βουλευτές μας και εγκρίθηκε το έργο που, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα στη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων να αναβαθμίσει τις υποδομές της και να κάνει πιο ορθή διαχείριση των δικτύων της».
Τι να πει κανείς; Eυτυχώς υπάρχουν και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που εξασφαλίζουν κάποια χρήματα για έργα, γιατί αν περιμέναμε από τους βουλευτές μας, ακόμη «στο περίμενε» θα ήμασταν…
Το ίδιο και σε Άρτα – Πρέβεζα
Με διαφορά λίγων ωρών, ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τσίρκας στην Άρτα και Μπάρκας, γεγονός που επιβεβαιώνει την κεντρική παλαιοκομματική «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί κομματικά ακόμη και τις χρηματοδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που διατίθενται βάσει ωριμότητας των προτάσεων που υποβάλλουν οι δήμοι ή δημοτικές επιχειρήσεις τους και φυσικά δεν είναι απόρροια «χάρης» των κυβερνώντων.
Ο Β. Τσίρκας «διαφημίζει» τις προτάσεις που εντάχθηκαν της ΔΕΥΑ Άρτας (1.447.361,00 ευρώ), του Δήμου Νικολάου Σκουφά (1.207.364,00 ευρώ) και του Δήμου  Γεωργίου Καραϊσκάκη (612.199,19 ευρώ).
Ο Κ. Μπάρκας τις προτάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας με τίτλο: «Αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών υποδομών ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Πρέβεζας », προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, και την πρόταση του Δήμου Ζηρού με τίτλο: «Προμήθεια Συστήματος Βελτίωσης – Εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης με στόχο την  ορθολογική διαχείριση, εξοικονόμηση ενέργειας  και ύδατος του Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού  1.484.690 ευρώ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί με 1.197.331 ευρώ από το Ε.Σ.ΠΑ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ