ΣΠ. ΠΑΪΚΑΣ: «Γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ»

on .

PAIKAS MYRIOYNHS

Υπήρξε για δύο χρόνια ο επικεφαλής της Εφορίας Σταδίων και κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετές δύσκολες καταστάσεις σε μια περιοχή όπως τα Γιάννινα, που είναι παραδεκτό από όλους πως είναι πλήρως υποβαθμισμένα σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Σπύρος Πάικας, μίλησε στον "Π.Λ." και τους Θανάση Μυριούνη και Χρήστο Καλύβα, κάνοντας έναν αναλυτικό απολογισμό της διετούς θητεία του ως πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Από το νέο πλαστικό γήπεδο της Λιμνοπούλας έως τα προβλήματα στο κολυμβητήριο, ο κ. Πάικας αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του ταρτάν στο «Ζωσιμάδες», αλλά και στην πρότασή του για κατασκευή γηπέδου από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανηπειρωτικό.

Η συνέντευξη
• Ποιο ήταν το πιο δύσκολο εμπόδιο που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε επί θητεία σας και αν πιστεύετε ότι ανταπεξήλθατε.
- «Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία για πρώτη φορά να μιλήσω σε μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της πόλης μας, όπως είναι ο «Πρωινός Λόγος». Τα προβλήματα και τα εμπόδια ήταν σημαντικά σε ότι είχε να κάνει με κάποιες νοοτροπίες παγιωμένες, που θα έπρεπε σταδιακά να τις θέσουμε σε κάποια άλλη βάση. Κυρίως είχε να κάνει με την χρήση των εγκαταστάσεων από τα σωματεία, που υπήρχε ένα προηγούμενο πως στις εγκαταστάσεις δεν υπάρχει κάποια σειρά ή τις χρησιμοποιούμε χωρίς να αποδίδουμε κάποιο αντάλλαγμα για την χρήση τους σε ό,τι έχει να κάνει με τα λειτουργικά έξοδα. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, επειδή δόθηκε ένας πάρα πολύ μεγάλος αγώνας, θεωρώ ότι μας βοήθησε, παρόλο που δεν ήταν ότι καλύτερο, το γεγονός ότι κληθήκαμε όταν αναλάβαμε να παραλάβουμε ένα ΠΕΑΚΙ που είχε πάρα πολύ μεγάλα χρέη, σε σχέση πάντα και με την τακτική επιχορήγηση που έρχεται από το υπουργείο, που ήταν η βασική πηγή χρηματοδότησης για να μπορέσεις να συντηρήσεις ή να κάνεις κάποιες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις».

• Τα δύο χρόνια της θητείας σας η επιχορήγηση ήταν ίδια, αυξημένη ή μειωμένη;
- «Αναλάβαμε τον Ιούνιο του 2015 που ήταν ήδη ψηφισμένη η επιχορήγηση. Τότε τα χρέη που παραλάβαμε ήταν της τάξεως των 400.000 ευρώ, προς ΔΕΗ και ΔΕΥΑΙ, όταν η ψηφισμένη επιχορήγηση για το 2015 ήταν της τάξεως των 500.000 ευρώ. Την επόμενη χρονιά και για το 2017 η επιχορήγηση ήταν αυξημένη, το 2016 στις 580.000 ευρώ και το 2017 στις 600.000. Άρα καταλαβαίνετε ότι όταν παραλαμβάνεις μια επιχορήγηση των 500.000 ευρώ για να λειτουργήσεις όλο το 2015 και τα χρέη είναι 400.000, πρέπει να δεις και να αναθεωρήσεις κάποια δεδομένα που υπήρχαν και να βάλεις άλλες προτεραιότητες στο οικονομικό κομμάτι. Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από μεγάλη σύγκρουση και αντιδράσεις και κυρίως αυτές τις αντιδράσεις τις είχαμε στο κλειστό γυμναστήριο, όπου πρώτη φορά μπήκε κάτι αντίστοιχο, δεν υπήρχε κάποιο αντάλλαγμα για την καθημερινή του χρήση παρά μόνο για κάποια καμπ το καλοκαίρι. Στο κολυμβητήριο μπορεί να υπήρχαν κάποια ανταλλάγματα, αλλά από ότι διαπιστώσαμε μπορεί να υπήρχε κάποιο ποσό στην αρχή της χρονιάς, αλλά πάντα στο τέλος γίνονταν πολύ γενναίες εκπτώσεις».

• Επομένως τα περισσότερα εμπόδια σύμφωνα με όσα μας λέτε ήταν οικονομικής φύσεως.
- «Ναι. Γιατί έπρεπε να κληθούμε να λειτουργήσουμε με μια φιλοσοφία που είχαμε στο μυαλό μας που ευθύς εξαρχής ήταν να αναβαθμίσουμε τις εγκαταστάσεις, να τις κάνουμε πιο λειτουργικές, να τους δώσουμε μια άλλη αξία, αλλά αυτό ως συντήρηση προϋποθέτει χρήματα. Εμείς ξεκαθαρίσαμε στα σωματεία πως ότι γίνει, θα γίνει ανταποδοτικά. Τα σωματεία θα συνεισέφεραν στα λειτουργικά έξοδα, ρεύμα, νερό, πετρέλαιο για θέρμανση και εμείς σε βάθος διετίας θα τους το ανταποδίδαμε αυτό με καινούργιες παρεμβάσεις. Αυτές έγιναν και θεωρώ πως η εικόνα του κλειστού, αλλά και του κολυμβητηρίου,  άλλαξαν ριζικά.  Πρέπει να πως ήταν πάρα πολύ δύσκολο το ξεκίνημα, θυμάστε και εσείς ότι την δεύτερη μέρα της θητείας μας είχε φύγει ένα πάνελ από την οροφή του κολυμβητηρίου και κλιμάκιο μηχανικών από την ΓΓΑ που το καλέσαμε να κάνει αυτοψία, μας είπε ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν για να ξεκινήσει η λειτουργία του κολυμβητηρίου. Εκεί επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου και μετά τις παρεμβάσεις καταφέραμε να αδειοδοτηθεί το κολυμβητήριο και πιστεύω ότι μέσα σε δύο χρόνια έχει αλλάξει συνταρακτικά η εικόνα. Αν καταφέρουμε όλοι οι φορείς της πόλης και αλλάξουμε την οροφή του κολυμβητηρίου, πιστεύω ότι θα είναι ένα ασφαλές κτίριο που θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όλοι. Αυτά ήταν τα προβλήματα τα οποία με ξεκάθαρες απαντήσεις που δώσαμε πιστεύω ότι λύθηκαν».

PEAKI

• Σε τι κατάσταση παραλάβατε τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ και που πιστεύετε εσείς ότι κάνατε βελτιώσεις;
- «Η αλήθεια είναι ότι στο ΠΕΑΚΙ όσον αφορά τα γήπεδα ποδοσφαίρου υπάρχει κατά προτεραιότητα χρήση από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και όταν μιλάμε για την ΠΑΕ δεν λέμε μόνο για τις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας, αλλά και για τα τμήματα υποδομής. Με τον υπάλληλο που επιμελείται χρόνια την συντήρηση των γηπέδων, ο αγώνας ήταν διαρκής ώστε να μπορέσουμε να είναι πιο λειτουργικά τα γήπεδα. Κακά τα ψέματα, συνταρακτικά πράγματα σαφώς και δεν έχουν γίνει. Προσπαθήσαμε κυρίως τους χειμερινούς μήνες η χρήση των γηπέδων να είναι περιορισμένη για να αντέξουν στους υπόλοιπους μήνες και να είναι πιο λειτουργικά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα εξυπηρετήθηκε άριστα και η ακαδημία των Τίγρεων, όσοι αγώνες ερασιτεχνικών σωματείων ζητήθηκαν να γίνουν έγιναν και με το παραπάνω».

• Για τους χειμερινούς μήνες, η λύση για το ΠΕΑΚΙ είναι η τοποθέτηση πλαστικού τάπητα ή κάτι άλλο;
- «Θα ήταν ευχής έργο να είχαμε ακόμη ένα-δύο πλαστικά γήπεδα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα Γιάννινα. Σαν άτομο δεν είμαι υπέρ των πλαστικών γηπέδων, είμαι υπέρ των γηπέδων με φυσικό χλοοτάπητα, όμως όταν βλέπουμε κάθε χειμώνα για τρεις-τέσσερις μήνες τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πολλές φορές να οδεύουν σε αδιέξοδο ή σε αναβολές αγώνων, τότε νομίζω ότι είναι αναγκαία. Ακόμη και ο ΠΑΣ που είναι ο βασικός χρηματοδότης του ΠΕΑΚΙ αυτή τη στιγμή, όταν έχει άσχημες καιρικές συνθήκες καλείται να ξεσπιτωθεί για να προπονηθεί. Σαφώς είναι μια προβληματική κατάσταση που δεν πρέπει να την κρύψουμε και ούτε την κρύψαμε ποτέ. Δεν ξέρω αν στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις χωράνε περαιτέρω βελτιώσεις, αλλά μακάρι να μας δινόταν η οικονομική δυνατότητα, ένα από τα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ να γινόταν πλαστικό, γιατί πιστεύω θα ήταν πιο λειτουργικό».

• Τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ αγωνίστηκαν αρκετές φορές στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τους χειμερινούς μήνες. Αυτό ήταν απόφαση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για να μην επιβαρυνθεί ο αγωνιστικός χώρος ή έφταιγε κάτι άλλο;
- «Πάντα υπήρχε μια συνεννόηση. Όχι την τελευταία στιγμή, αλλά 4-5 μέρες νωρίτερα από όταν έβγαινε το πρόγραμμα. Ο υπάλληλος του ΠΕΑΚΙ που είναι επιφορτισμένος με την διαδικασία της χρήσης ενημερώνονταν και ο ίδιος γνωμοδοτούσε σε συνεργασία με τον υπεύθυνο από την διοίκηση αν θα μπορούσε να διεξαχθεί αγώνας ή όχι. Επειδή γράφτηκε ότι γινόταν στο ΠΕΑΚΙ διάφοροι αγώνες και δεν παίζουν τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ, αναγκάστηκαν αυτοί που το έγραψαν να το διαψεύσουν, γιατί το πρόγραμμα δείχνει ότι το 80% των αγώνων των Κ 20 και Κ 17 έγιναν στο ΠΕΑΚΙ. Όταν υπήρχαν αυτά τα θέματα και οι ίδιοι κατανοούσαν ότι με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν θα  μπορούσε να γίνει εκεί ένας καλός αγώνας. Άρα μόνο αυτό ήταν και δεν είχε να κάνει με οικονομικές διαφορές με την ΠΑΕ. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στην διετία την δική μας είναι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις».

• Θεωρείτε ότι οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που έγιναν στο ΠΕΑΚΙ ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει με βάση τα οικονομικά δεδομένα που είχατε;
- «Ναι. Πιστεύω πως η απόφασή μας να μπούμε στην  διαδικασία δύο εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ, ένα έξω από το κλειστό της Λιμνοπούλας και ένα εκ των πέντε του ΠΕΑΚΙ να τα πλαστικοποιήσουμε και να αλλάξουμε την μορφή της επιφάνειας, ήταν μια παρέμβαση την οποία όσοι κάνουν χρήση των γηπέδων την αποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά. Τελευταία είχαμε συζητήσει στο συμβούλιο, επειδή υπήρχε κάποια καθυστέρηση της πρώτης δόσης της επιχορήγησης, όταν καταβληθούν αυτά τα χρήματα να μπούμε στην διαδικασία να πλαστικοποιήσουμε και τα υπόλοιπα γήπεδα του μπάσκετ στο ΠΕΑΚΙ γιατί η δαπάνη να κάνεις τέτοιες παρεμβάσεις είναι μικρή μεν, αλλά έχει μεγάλη απήχηση από τον κόσμο και εκλαμβάνεται με θετικό τρόπο».

LIMNOPOULA

• Ποιος ο συνολικός προϋπολογισμός  για τον πλαστικό χλοοτάπητα στο γήπεδο της  Λιμνοπούλας κι αν υπάρχει πρόβλεψη για ηλεκτροφωτισμό;  
- «Ο  συνολικός προϋπολογισμός και το ποσό που δημοπρατήθηκε το έργο ήταν 285.000 ευρώ και δόθηκε από την ανάδοχο εταιρία μια έκπτωση της τάξης του 12%, οπότε φτάσαμε σε ένα συνολικό κοστολόγιο περίπου στις 235.000 ευρώ.
Την Παρασκευή 9 Ιουνίου έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου από τρία μέρη: τον επιβλέποντα μηχανικό της  Περιφέρειας, εμένα ως εκπρόσωπο του ΠΕΑΚΙ και τον εργολάβο ως εκπρόσωπο της  ανάδοχου εταιρίας.  Μετά τη διοικητική παραλαβή το γήπεδο μπορεί να δοθεί ως χρήση ελεύθερα. Εκκρεμούν ακόμα τα άλλα στάδια παραλαβής που είναι τεχνικής φύσης. Πιστεύω ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διευθετηθούν κι αυτά και θα γίνει  οριστική παραλαβή του έργου. Όταν το έργο όδευε προς ολοκλήρωση, σε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, έγινε η μελέτη για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, η οποία είναι έτοιμη. Επίσης μία μελέτη για την ανακατασκευή των αποδυτηρίων μαζί με μια σχετικά μικρή επέκταση για να γίνουν πιο λειτουργικά. Τέλος, μια μελέτη για την παραλαβή εξέδρας με κατώτερο αριθμό των 500 έως 700 ατόμων. Όλες αυτές οι μελέτες  είναι στο τελικό στάδιο.  Στην τελευταία μου συνάντηση με τον Υφυπουργό είχαμε συμφωνήσει ότι όλα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο, έτσι ώστε στο τέλος του 2017 να έχουμε ένα ολοκληρωμένο στάδιο με ηλεκτροφωτισμό, αποδυτήρια και εξέδρες.
Θέλω να πιστεύω ότι και η επόμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ μαζί με την κυρία Καλογιάννη και τον κύριο Παπαχρήστου ως αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες θα συνεχίσουν την συνεργασία και θα μπούμε στο στάδιο των δημοπρασιών.  
Τα αποδυτήρια είναι λειτουργικά  και το μόνο που χρειάζονται είναι καθάρισμα, απλά έχουμε συμφωνήσει να γίνει και μια μικρή επέκταση για την βελτίωσή τους. Η χρήση των αποδυτηρίων μπορεί να γίνει και με την έναρξη της περιόδου.  Ο  ηλεκτροφωτισμός, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι  απαραίτητος γιατί θα μπορεί το γήπεδο της Λιμνοπούλας να εξυπηρετεί, ιδίως το χειμώνα, περισσότερες ώρες τόσο το κοινό όσο και τα σωματεία».

• Κατά τη διάρκεια των έργων εκδήλωσαν ενδιαφέρον ομάδες για να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο;
- «Ενδιαφέρον υπήρξε αρχικά προφορικό, υπήρχαν ομάδες που ρωτούσαν για την πορεία των έργων  και τις τελευταίες ημέρες που το γήπεδο όδευε προς παραλαβή δόθηκαν και κάποια γραπτά αιτήματα από ομάδες για παραχώρηση του γηπέδου. Στο τελευταίο συμβούλιο του ΠΕΑΚΙ που έγινε στις 9 Ιουνίου δεν συζητήθηκαν αυτά τα αιτήματα γιατί έπρεπε να συζητηθούν κάποια τρέχοντα θέματα  αφού στις 11 έληγε η θητεία της διοίκησης.  Αποφασίσαμε ότι αρμόδια για να απαντήσει σε αυτά τα αιτήματα είναι η νέα διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, η οποία είναι και υπεύθυνη για το πως θα γίνει η χρήση από εδώ και πέρα».

• Τι έκανε η δική σας διοίκηση και φτάσαμε στην ολοκλήρωση του γηπέδου της Λιμνοπούλας, ενός έργου που για αρκετά χρόνια έμενε στις καλένδες;
- «Στις δηλώσεις μου αυτό το γήπεδο το αφιέρωσα σε όσους το ονειρεύτηκαν, σε όσους το πάλεψαν  διαχρονικά και σε όσους το εμπνεύστηκαν και αγωνιούσαν μαζί μας για την ολοκλήρωσή του. Η φιλοσοφία μου είναι να πορεύομαι μαζί με αυτούς τους ανθρώπους και να τους βάζω μπροστά όταν είναι να απαιτήσω τα αυτονόητα. Εδώ μιλάμε για μία αυτονόητη απαίτηση της περιοχής και στο παρελθόν κάποιοι μπορεί να μην κατάφεραν να πείσουν τους αρμοδίους για το αυτονόητο.  
Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο εργολάβος που ήρθε για την κατασκευή δεν είναι από την περιοχή μας και όταν ήρθε για πρώτη φορά μας είπε ότι είχε την εντύπωση ότι θα πάει σε κάποιο απομονωμένο χωριό, που ως συνήθως πήγαινε για γήπεδα της ΓΓΑ. Όταν είδε που βρίσκεται το έργο και πόσο κοντά είναι στον αστικό ιστό απόρησε και ο ίδιος που ένα γήπεδο μέσα στο κέντρο ουσιαστικά της πόλης δεν είχε φτιαχτεί νωρίτερα.
Εμείς αναλάβαμε τον Ιούνιο του 2015 και μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, κλήθηκα τον Οκτώβριο εκείνου του έτους να κατέβω στην Αθήνα σε σύσκεψη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας.  Σε μία σύσκεψη με τον τότε Υφυπουργό κ. Κοντονή, παρουσία του Γενικού Γραμματέα και των τεχνικών υπηρεσιών, έθεσα τα ζητήματα και τις προτεραιότητες  για τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ. Έπρεπε να τον πείσω για ποιο λόγο πρέπει να γίνουν αυτά στα Γιάννινα και όχι κάπου αλλού. Σαφώς και τέθηκε από μένα και το ζήτημα του δεύτερου κλειστού, είχα υποχρέωση να το κάνω.
Για την Λιμνοπούλα είδαμε ότι δεν υπήρχε μελέτη , η οποία θα έβγαζε και τον προϋπολογισμό του έργου. Βάλαμε κάτω τις πιστώσεις και τα οικονομικά δεδομένα και θέσαμε τις προτεραιότητες. Αποφασίστηκε η ΓΓΑ να στείλει άμεσα μηχανικό για την μελέτη και αφού δημοπρατηθεί αυτό το έργο, να έρθει άλλος μηχανικός για την μελέτη του ταρτάν στο «Ζωσιμάδες», που μπήκε ως δεύτερος μεγάλος στόχος.
Πιστεύω ότι τότε έπεισα τον Υπουργό ότι τα Γιάννινα είναι πλήρως υποβαθμισμένα σε επίπεδο αθλητικών υποδομών και ότι η πολιτεία οφείλει να κάνει άμεσα τουλάχιστον αυτά τα δύο έργα. Το γήπεδο της Λιμνοπούλας που αφορά ένα ποδοσφαιρικό άξονα, αλλά και το ταρτάν που είναι το μεγαλύτερο έργο μελλοντικά καθώς το Εθνικό Στάδιο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου.
Ο ΓΓΑ ήταν σε κοινή γραμμή μαζί μας και αποδέχτηκε τις εισηγήσεις και κάναμε το αυτονόητο που έπρεπε να κάνει η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, να ζητήσει τα αυτονόητα και τουλάχιστον αυτέες τις  δύο παρεμβάσεις που τις όφειλε η ελληνική πολιτεία στην πόλη των Ιωαννίνων.  Συζητήθηκαν επίσης και τα γήπεδα ποδοσφαίρου στην ΕΠΣΗΠ, των Σεισμοπλήκτων και του Σταυρακίου, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι με βάση τα σφιχτά οικονομικά δεδομένα, έπρεπε να θέσουμε προτεραιότητες. Θεωρώ ότι  καλώς ξεκινήσαμε από τη Λιμνοπούλα για ιστορικούς, συμβολικούς και άλλους λόγους. Με τον κ. Κοντονή συμφωνήσαμε ότι μελλοντικά θα δούμε και  αυτά τα τρία γήπεδα. Δεν ακούστηκε κάτι έκτοτε, οπότε πρέπει και οι υπόλοιποι φορείς να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.
Βλέπω  με χαρά ότι με βάση τα έργα από τη δοίκηση του ΠΕΑΚΙ, υπήρξε μια καλώς εννοούμενη πίεση και προς την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος βλέπω το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δρομολογήσει κάποιες παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις».

• Ποιες ήταν  οι παρεμβάσεις σας στο κλειστό της Λιμνοπούλας  και τι χρειάζεται να γίνει ακόμα; Μέχρι και πρόσφατα έπεφταν σοβάδες στα αποδυτήρια των αθλούμενων.
- «Έγινε μεγάλη και ριζική ανακατασκευή των αποδυτηρίων και των μονώσεων στην οροφή του κλειστού.  Η κατάσταση των αποδυτηρίων είναι συνταρακτικά καλύτερη. Νέα πλακάκια, νέες μονώσεις και πολλά ακόμη. Θεωρώ ότι οι κίνδυνοι πλέον έχουν ελαχιστοποιηθεί, για να μην πω μηδενιστεί.  Μια σημαντική κίνηση ήταν ο νέος ηλεκτρονικός πίνακας καθώς ο παλιός ήταν εκεί επί δεκαετίες. Επίσης, τοποθετήθηκαν χρονόμετρα δευτερολέπτων, έγινε πρόσφατα και πρόσβαση για ΑμεΑ, ενώ τοποθετήθηκαν και οθόνες στην είσοδο. Πέρα από τα θέματα καλλωπισμού, άλλαξε η εικόνα και σε ουσιαστικά ζητήματα και επικίνδυνα για τους αθλητές. Σε αυτό το επίπεδο πλέον το κλειστό γυμναστήριο είναι θωρακισμένο και πρέπει πλέον να γίνεται σωστή χρήση και συντήρηση».

• Οι χορηγίες και οι διαφημίσεις που είχε κλείσει η δική σας διοίκηση θα συνεχίσουν και μετά τη δική σας θητεία;  
- «Αυτό που κάναμε ήταν κάτι πρωτοπόρο για τα δεδομένα λειτουργίας του ΠΕΑΚΙ. Μέσα από αυτές τις χορηγίες είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε κάποια επιπλέον έσοδα για να τρέξουμε τις δράσεις που προαναφέραμε.  Από τις 400.000 ευρώ που παραλάβαμε χρέος το 2015, φτάσαμε σήμερα να χρωστάμε μόνο 100.000 ευρώ στην ΔΕΗ. Στην ΔΕΥΑΙ  έχουμε εξοφλήσει τα πάντα, έχουν εξοφληθεί εφάπαξ υπαλλήλων που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Η μοναδική οφειλή που έμεινε σε εκκρεμότητα είναι αυτή στη ΔΕΗ και πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια η νέα διοίκηση του ΠΕΑΚΙ μέσα στο 2018 θα "καθαρίσει" με τις παλιές οφειλές και δεν θα υπάρχουν χρέη.
Το κομμάτι των χορηγών  ήταν μια πολύ μεγάλη τόνωση, μια οικονομική ανάσα για να γίνουν όλα αυτά, όμως είχαμε προβλέψει ότι οι συμβάσεις με τους χορηγούς θα έχουν χρονικό ορίζοντα λήξης τον Ιούνιο του 2017, που γνωρίζαμε ότι λήγει και η δική μας θητεία. Άρα πρέπει να γίνει νέα συμφωνία σε αυτό το κομμάτι από τη νέα διοίκηση».

• Πάμε στο κολυμβητήριο τώρα. Πιστεύετε πως υπάρχει πληθώρα σωματείων και τι πρέπει να γίνει για να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του κολυμβητηρίου;
- «Είναι πολύ σωστή η ερώτηση, γιατί και το τελευταίο διάστημα είχαμε θέματα με τα σωματεία του κολυμβητηρίου. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μια κακώς νοούμενη αντιμετώπιση από τα σωματεία του κολυμβητηρίου, γιατί από την προσπάθεια τους να έχουν περισσότερο χρόνο πάμε στην κακή χρήση. Το κολυμβητήριο επί της ουσίας είναι ανοιχτό με έναν υπάλληλο μόνιμο και αν δεν είχαμε το πρόγραμμα που έκανε για πρώτη φορά φέτος το υπουργείο Παιδείας, δεν ξέρω αν θα ερχόταν και οι δύο ναυαγοσώστες. Ξεκινάμε την χρήση του κολυμβητηρίου στις 12:00 το μεσημέρι και φτάνουμε μέχρι στις 22:00 το βράδυ. Δεν αναλογίστηκε πότε κανείς από τα σωματεία, αν το ΠΕΑΚΙ πραγματικά με βάση αυτά που διαθέτει μπορεί να έχει τόσες ώρες το κολυμβητήριο ανοιχτό. Αυτοί απαιτούν να είναι ανοιχτό. Περίπου τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο υπάρχουν παράπονα και γκρίνιες από τα σωματεία ότι δεν βγαίνουν να μας καταβάλλουν αυτά που έχουμε συμφωνήσει, λες και οι συμφωνίες γίνονται το καλοκαίρι για να αναιρούνται μετά από πέντε, έξι μήνες. Θα έπρεπε τα προηγούμενα χρόνια να είχαν αναλάβει την ευθύνη για ποιο λόγο το κολυμβητήριο ήταν σε αυτή την κακή κατάσταση, γιατί όταν τις καλές εποχές μέσα υπήρχαν παιδιά και τα έσοδα τους ήταν πολύ περισσότερα, θα έπρεπε να γυρίσουν προς την εκάστοτε διοίκηση να πούνε και αυτοί τι κατάσταση είναι αυτή, εμείς θα περιορίσουμε τα έσοδα μας για να βοηθήσουμε το κολυμβητήριο. Αυτό δεν έγινε, δεν τους ζητήθηκε ποτέ καμία ευθύνη και το λέω γιατί έχουμε να κάνουμε με έξι σωματεία. Όταν έρχεται το καλοκαίρι και γίνεται μια σφαγή ανάμεσα τους για το ποιες ώρες και πόσες διαδρομές θα πάρει ο καθένας και δυο μήνες πριν τελειώσει η σεζόν να λένε δεν έχουμε παιδιά, άρα εδώ υπάρχει ένας κακός προγραμματισμός τον οποίο τα σωματεία πρέπει να τον δουν. Δεν μπορεί το καλοκαίρι να θέλουν ώρες για να πείσουν γονείς να φέρουν παιδιά και στην πορεία όλο αυτό να αναιρείται, γιατί αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του ΠΕΑΚΙ προς άλλους χρήστες. Δεν με εξέφραζε ποτέ ότι το κοινό είχε λίγες ώρες για την χρησιμοποίηση του κολυμβητηρίου και τώρα έρχονται ΜΚΟ που θέλουν να βάλουν ομάδες προσφύγων, Σαμαρείτες, η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής να γίνονται εξετάσεις για διπλώματα ναυαγοσωστών. Να ζητούν το κολυμβητήριο, να μην έχουμε ώρες να τους διαθέσουμε γιατί τις έχουν δεσμευμένες τα σωματεία. Αυτό συνεπάγεται ότι το κολυμβητήριο χάνει έσοδα. Να γίνουν όλα και να βοηθήσουμε τα σωματεία, αλλά και αυτά θα πρέπει να βοηθήσουν την διοίκηση, γιατί αν η διοίκηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί θα πρέπει να βρει άλλες πηγές εσόδων. Επειδή τελευταία υπήρχε σύγκρουση και έμαθα πως απευθύνθηκαν σε βουλευτές αλλά δεν κατάφεραν κάτι, τους καλώ με κάθε καλή διάθεση να διευκολύνουν τη νέα διοίκηση με τον προγραμματισμό που κάνουν κάθε καλοκαίρι. Δεν μπορεί να δεσμεύουν ώρες που θα μπορούσε το ΠΕΑΚΙ να τις δώσει κάπου αλλού. Χρέη από τα σωματεία του κολυμβητήριου δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως παράπονα από την διοίκηση. Υπάρχει μια συνεχόμενη ένταση όταν φτάνουμε προς το τέλος της σεζόν, έστω όμως και με διαφωνίες και συγκρούσεις τα χρήματα τα καταβάλλουν και δεν υπάρχουν οφειλές. Αντιλαμβάνονται οι χρήστες και τα σωματεία τι θα γίνει αν το ΠΕΑΚΙ περάσει στα χέρια ενός ιδιωτικού φορέα; Τα ποσά δεν θα είναι ίδια με αυτά που χρεώνει η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, αυτό ας το αντιληφθούν όλοι».

• Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του ταρτάν στο «Ζωσιμάδες» και πότε θα παραδοθεί προς χρήση;
- «Θα ήθελα να ξαναπώ την πρόταση μιας και ανέλαβα το όποιο ρίσκο να την βάλω στο δημόσιο διάλογο. Με αφορμή την ολοκλήρωση του νέου ταρτάν στο «Ζωσιμάδες» μιας και από τη στιγμή που δημοπρατήθηκε το έργο δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, προτείνω την αποδέσμευση του γηπέδου από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μετατρέποντας έτσι το «Ζωσιμάδες» σε ένα γήπεδο κλασικού στίβου και την μεταφορά όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ. Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει κλείσει αυτή η κουβέντα, είναι ακόμη στο τραπέζι, καλό θα είναι να μην το ξεχνάμε, όποτε θα μου δίνεται η ευκαιρία θα το υπενθυμίζω ότι θα ήταν μια ιδανική προοπτική για την πόλη. Το ταρτάν θα μπορούσε να φέρει πολύ μεγάλες διοργανώσεις, η κοινή χρήση ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και σωματείων του στίβου θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα κυρίως στους αγώνες, γιατί εκεί το ταρτάν είναι εκτεθειμένο, ο καθένας καταλαβαίνει από που θα είναι εκτεθειμένο και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αν δεν υπάρχει η κατάλληλη προστασία. Όταν ήρθε ο μηχανικός για την παραλαβή της Λιμνοπούλας, κάναμε συζήτηση και για το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του ταρτάν. Η δημοπρασία έγινε στις 2 Μαΐου, υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, δεν έχουν προχωρήσει όμως τα επόμενα στάδια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μου είπε ότι αν μπορέσουν τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. Αυτό σημαίνει με την υπογραφή της σύμβασης θα τεθεί και το χρονοδιάγραμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και δεσμευτικό. Αν η σύμβαση υπογραφεί το Σεπτέμβριο εκεί θα υπάρξει ένα θέμα με την πρόοδο των εργασιών, θα έχουν ξεκινήσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως πιστεύω ότι μπορεί τις μέρες που δεν θα έχει χρήση το γήπεδο να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτές τις εργασίες. Με προβληματίζει το γεγονός της μεγάλης έκπτωσης του έργου. Όπου βλέπουμε μεγάλες εκπτώσεις στα δημόσια έργα δεν είναι καλό σημάδι. Να θυμίσω τι γίνεται στον Μώλο με την ανάπλαση, να θυμίσω τι έγινε στο Καυτανζόγλειο όπου ήταν το πρώτο ταρτάν που δημοπρατήθηκε και πάλι δόθηκαν εκπτώσεις 52%, εκεί είχαμε διάλυση εργολαβίας που σημαίνει ένας χρόνος καθυστέρηση και να συνεχιστεί το έργο με νέο εργολάβο. Είδα πολύ προσεκτικά την συνέντευξη του κ. Χριστοβασίλη και δεν ξέρω τι έχει συμφωνηθεί σχετικά με την αποκλειστική χρήση για μια πενταετία, πρέπει να το δούμε και αυτό, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, ώστε ο εργολάβος που θα δουλεύει στο ταρτάν να μην προκαλέσει ζημιές στον αγωνιστικό χώρο. Αν η υπογραφή σύμβασης γίνει τον  Σεπτέμβριο σαφώς οι εργασίες δεν θα συμπίπτουν με αυτές που θα γίνονται το καλοκαίρι στον αγωνιστικό χώρο στο «Ζωσιμάδες».

• Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα την διετία που ήσασταν πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ; Υπήρχε καλή συνεργασία μεταξύ σας;
- «Παρότι υπήρχαν προβλήματα, ποτέ δεν αφήσαμε να περάσει προς τα έξω ότι είχαμε διατάραξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Εγώ ο ίδιος μπήκα πάρα πολλές φορές μπροστά και προσπαθούσα να κρατήσω χαμηλούς τόνους. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να λέει από την πλευρά της ότι υπήρχε μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά και εμείς να είμαστε ικανοποιημένοι αφού ότι είχε συμφωνηθεί η ΠΑΕ το έχει καταβάλλει και δεν είχαμε τα φαινόμενα προηγούμενων ετών. Χρειάστηκε κάποιες φορές μέσα στα πλαίσια του νόμου να πιέσουμε την ΠΑΕ για να εισπράξουμε τα οφειλόμενα. Πέρυσι για τον ευρωπαϊκό αγώνα υπερβάλαμε εαυτόν όλοι για να παίξει ο ΠΑΣ στα Γιάννινα. Σε ότι αφορά τη σύμβαση, καταφέραμε και το ΠΕΑΚΙ να εισπράξει και η ΠΑΕ να καταβάλλει τα χρήματα γιατί είχε κάποια δυσκολία πληρωμών για ένα χρονικό διάστημα, αλλά και τώρα με την ανακατασκευή του γηπέδου όλα κυλούν ομαλά. Επειδή ακούγεται τελευταία και για τον συμψηφισμό που θα γίνει με το έργο στο «Ζωσιμάδες», βλέπω επειδή το είχαμε συζητήσει στο συμβούλιο η πρόταση και η εισήγηση που είχα κάνει τότε προς τον υπουργό, βλέπω πως γίνεται δεκτή. Να πάνε με βάση τη σύμβαση σε ένα συμψηφισμό σε βάθος πενταετίας που θα προβλέπει μόνο συμψηφισμό για τη χρήση του γηπέδου. Για την χρήση του ΠΕΑΚΙ επειδή εκεί υπάρχουν τα γραφεία της ΠΑΕ και τα αποδυτήρια, τρία γήπεδα που την προτεραιότητα σε αυτά έχει ο ΠΑΣ, να καταβάλλεται κανονικά το μίσθωμα».

• Ο κ. Χριστοβασίλης είδε με θετικό μάτι και την πρόταση σας για το γήπεδο στο Πανηπειρωτικό.
- «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο κ. Χριστοβασίλης έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο προς την πολιτική ηγεσία, ενδεχομένως αυτό να είναι υπό διαμόρφωση. Πάντως από τον σημερινό υπουργό, από ότι κατάλαβα στο δημόσιο διάλογο δεν έχει κλείσει αυτή η κουβέντα, έχουν ζητηθεί κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις, γιατί κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι ρεαλιστικά υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη. Καλό είναι που άνοιξε αυτή η συζήτηση, που υπάρχει σαν προοπτική, γιατί όπως έχω ξαναπεί θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα όχι χαριστικά, αλλά να μην μπαίνουμε στη διαδικασία όποτε μας βολεύει και είμαστε για την φωτογραφία και τις καλές στιγμές να τον αντιμετωπίζουμε ως η ομάδα της Ηπείρου, η ομάδα της πόλης που μας κάνει υπερήφανους και άλλες φορές να τον αντιμετωπίζουμε ως μια ανώνυμη εταιρεία. Για εμένα ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι ούτε ο Χριστοβασίλης, ούτε ο Πάικας, ούτε ο Μυριούνης. ΠΑΣ Γιάννινα είναι αυτό που εκπροσωπεί από τον Ερασιτέχνη αν θέλετε, η ιδέα αυτή η ομάδα της πόλης που γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές. Μια τέτοια παρέμβαση εγώ την τοποθετώ ότι πάμε να δώσουμε μια λύση σε αυτή την ιδέα που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα και όχι γιατί θέλουμε να κάνουμε το χατίρι του εκάστοτε προέδρου του».

• Ποιες ήταν κατά την θητεία σας οι σχέσεις σας με την διοίκηση της ΕΠΣΗΠ; Είχατε κάποια συνεργασία;
- «Η σχέση μας ήταν πάρα πολύ καλή. Όποτε χρειάστηκε το «Ζωσιμάδες» για την διεξαγωγή δύο τελικών, αλλά και το ΠΕΑΚΙ για τους αγώνες μπαράζ και τους τελικούς των Παίδων τα δώσαμε. Η σχέση μας ήταν πάρα πολύ καλή και με τον πρόεδρο και με τους υπευθύνους των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, ποτέ δεν ζητήθηκε κάτι επιπλέον».

• Είστε ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον χώρο του ερασιτεχνικού. Το 2018 θα διεξαχθούν εκλογές στην ΕΠΣΗΠ. Υπάρχει στη σκέψη σας να είστε υποψήφιος για την προεδρία;
- «Παρόλο που προέρχομαι από το χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, θέλω να τονίσω ότι με την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ δείξαμε το ενδιαφέρον μας και για τα άλλα αθλήματα, γιατί κάποιοι στην αρχή προβληματιζόταν ότι ανέλαβε πρόεδρος ένας άνθρωπος που θα εξυπηρετήσει και θα κοιτάει τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου. Αυτή τη στιγμή βλέπετε και εσείς ότι δεν έχω καμία ενασχόληση με τα δρώμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, άρα αυτό δείχνει ότι δεν είναι στις προτεραιότητες μου η ενασχόληση με την ΕΠΣΗΠ. Βέβαια και αγώνες παρακολουθώ και τα τεκταινόμενα φροντίζω να μαθαίνω. Είχα κάνει μια παρέμβαση γιατί δεν μου άρεσε αυτό που βλέπω στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, βλέπουμε πολύ άσχημες εικόνες. Δεν μου αρέσει όλος αυτός ο εναγκαλισμός και αυτό που γίνεται μέσα από τα ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία εκλέγουν την κάθε διοίκηση της ΕΠΣ και αυτή με τη σειρά της εκλέγει την διοίκηση της ΕΠΟ και βλέπουμε ότι παρότι οι διοικήσεις εκλέγονται για να υπηρετήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το ζήτημα τελικά είναι αν θα στηρίξουν σήμερα τον Γραμμένο η αύριο κάποιον άλλον που θα είναι ο εκλεκτός των μεγάλων ομάδων. Εγώ εκεί θα ήθελα να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, σίγουρα θα πας και θα ψηφίσεις κάτι, αλλά καλύτερα είναι να το βλέπεις από μια άλλη οπτική γωνία, να κρατάς τις αποστάσεις ότι αν δεν λειτουργούν για τα συμφέροντα του ερασιτεχνικού θα το στηλιτεύσεις και όχι αυτό που γίνεται σήμερα με τις συγκεντρώσεις 50 Ενώσεων για να βγάλουν σήμερα τον Γραμμένο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, χτες ήταν του Ολυμπιακού, αύριο θα είναι του Παναθηναϊκού».

• Η απόφαση σας να αποχωρήσετε από την προεδρία του ΠΕΑΚΙ ήταν για επαγγελματικούς λόγους ή σκέφτεστε να διεκδικήσετε ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.
- «Δεν υπάρχουν σκέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή. Το έχω ξαναπεί ότι μου αρέσει πάρα πολύ η αυτοδιοίκηση, έχω κληθεί να την υπηρετήσω, είχα την αποδοχή των ανθρώπων που με στήριξαν δύο φορές στο Δήμο Ζίτσας και μετά στην Περιφέρεια. Μου αρέσει η ενασχόληση με τα τοπικά δρώμενα και τον ρόλο μου τον βλέπω μέσα από την αυτοδιοίκηση και όχι από την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό είναι ανεξάρτητο με τη θέση του προέδρου του ΠΕΑΚΙ. Εκεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα είπα ότι δεν υπογράφω κανένα συμβόλαιο από την θέση που καλούμε να υπηρετήσω και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό όσο είναι η θητεία μας. Δύο χρόνια ήταν η θητεία μου ως Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ζίτσας δεν συνέχισα, δύο χρόνια και στο ΠΕΑΚΙ είναι επιλογή μου να μην συνεχίσω γιατί θεωρώ ότι έδωσα όσες δυνάμεις είχα, σαφώς και με λάθη και με παραλείψεις, για να φτάσουμε το ΠΕΑΚΙ ένα βήμα παραπέρα. Πιστεύω ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε, από εδώ και πέρα επειδή υπάρχουν πάρα πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά και η ενασχόληση μου με τα κοινά αφού είμαι Περιφερειακός Σύμβουλος και όλο αυτό σε δεσμεύει επαγγελματικά, γιατί δεν είμαστε άνθρωποι που έχουμε ωράριο στη δουλειά μας. Πολλές φορές χρειάστηκε στο ΠΕΑΚΙ να ασκήσω και καθήκοντα υπαλλήλου, παραλάβαμε ένα ΠΕΑΚΙ χωρίς διοικητικό υπάλληλο. Άρα χρειαζόταν να υπερβάλλεις εαυτό και μαζί με το γεγονός ότι χρειαζόταν πολλές φορές να κατέβεις στην Αθήνα, χρειάστηκε να πάμε σε άλλα αθλητικά κέντρα, χρειάζεται να πας στην Περιφέρεια, στους Δήμους να κάνεις κάποιες επαφές, είναι μια καθημερινότητα που ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι πολύ δύσκολο να την υποστηρίξει. Συνυπολογίζοντας όλα αυτά έπρεπε να πάρω μια απόφαση που και στο ΠΕΑΚΙ θα άνοιγε μια άλλη κατεύθυνση να πάει ένας άλλος άνθρωπος που θα διαθέτει περισσότερο χρόνο, αλλά και εμένα να με αφήσει να σκεφτώ και τις επόμενες κινήσεις γιατί παραμένω ενεργός στα κοινά, Θεωρώ ότι ένα έργο που δεσμευτήκαμε από την αρχή της θητείας μας έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν δείτε τους στόχους που βάλαμε όταν ξεκινήσαμε, επιτεύχθησαν στον απόλυτο βαθμό, άρα λοιπόν θεώρησα ότι έχει κλείσει μια παρουσία μου εκεί».

• Τι κρατάτε από την θητεία σας ως πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ και τι θέλετε να ξεχάσετε;
- «Εγώ κρατάω πάνω από όλα την επαφή με τον κόσμο, οι οποίοι αν θέλετε πολλές φορές χωρίς να έχουν να κερδίσουν κάτι ερχόταν και μας έδιναν κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Επειδή αυτό που με εκφράζει μέχρι σήμερα και μέσα από την διαδρομή μου είναι η επαφή με τον κόσμο, εισπράττω μια αγάπη και μια υποστήριξη και αυτό για μένα είναι σημαντικό, γιατί είναι ένα κίνητρο για έναν άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά για να προχωρήσει, όσο τον κρατάνε οι δυνάμεις του. Σίγουρα υπήρξαν και δύσκολες στιγμές και εντάσεις, όλα αυτά ξεπερνιούνται γιατί όταν ασχολείσαι με τα κοινά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτά που θέλω να ξεχάσω είναι κυρίως κάποια ζητήματα που εμένα με στενοχώρησαν, όχι ότι επηρέασαν κάπου την λειτουργία μου, με στεναχώρησαν κάποιες αντιμετωπίσεις που υπήρξαν κυρίως εσωτερικής φύσεως και πιστεύω ότι για ένα διάστημα πήγαν να χαλάσουν την καλή λειτουργία που είχαμε στο ΠΕΑΚΙ. Όμως τα ξεπεράσαμε, δεν μπορεί όμως να μην μείνει μια πικρία για ανθρώπους που πίστευες ότι θα σε στηρίξουν η που σου έδειχναν ότι σε στηρίζουν, αλλά έψαχναν τον τρόπο όποτε τους δινόταν η ευκαιρία να δυναμιτίσουν το κλίμα. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο, γιατί δεν αφήσαμε να προχωρήσει παραπέρα αυτή η εσωστρέφεια».

• Κλείνοντας, θέλουμε να μας πει τι φταίει και τα Γιάννινα είναι υποβαθμισμένα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ακόμη και συγκριτικά με περιοχές που έχουν λιγότερο πληθυσμό;
- «Πιστεύω ότι ποτέ δεν βάλαμε τον άξονα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο σωστή βάση συνδέοντας τον και με άλλα πράγματα. Η Εγνατία τελείωσε, μετά και η Ιονία οδός, θα προσελκύσουν στα Γιάννινα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι επισκεπτών. Συνδέοντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις και με αυτό το κομμάτι το τουριστικό, πως θα προσελκύσουμε αθλητικές διοργανώσεις. Δε νομίζω ότι οι πολιτικοί του τόπου μας, κυρίως της κεντρικής πολιτικής σκηνής, το βάλανε σε μια προτεραιότητα. Φαίνεται ότι μας απασχολούσαν άλλα θέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μικρές ενέργειες, έχουν φέρει στα Γιάννινα διοργανώσεις. Αυτές τις μέρες διεξάγεται ένα τουρνουά παλαιμάχων στο βόλεϊ, έγιναν οι τελικοί του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος, έγιναν αγώνες στο κλειστό για την άνοδο στην Α1, ομάδες που έμειναν στα Γιάννινα, διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της πόλης, που πήγαν και έφαγαν σε επαγγελματίες της πόλης. Παρότι άνοιξαν οι δρόμοι για τα Γιάννινα, δυστυχώς μείναμε πίσω σε υποδομές. Δε νομίζω ότι το τοποθετήσαμε ποτέ σοβαρά και στην διάσταση που έπρεπε, δεν θέλω να μιλήσω ονομαστικά και να καταλογίσω ευθύνες, μιλάω διαχρονικά για όλους. Δεν μπορεί τα Γιάννινα να έχουν μείνει πίσω στο κομμάτι της κωπηλασίας. Δεν μπορεί η Καστοριά να φιλοξενεί προπονήσεις και να μην είναι τα Γιάννινα το κέντρο της κωπηλασίας. Καταφέραμε όλοι οι φορείς και φέραμε πέρυσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, για το 2019 με προσωπική παρέμβαση του κ. Βασιλειάδη, θα έχουμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι η ευκαιρία να τελειώνουμε κάποια πράγματα που ακούγονται ταμπού. Μας δίνετε η ευκαιρία μέσα από το Πανευρωπαικό να τελειώνουμε το θέμα της οριογραμμής, να πάει η οριογραμμή, είναι σύμφωνη και η Κτηματική υπηρεσία, ακριβώς εκεί που τελειώνει η λίμνη. Με το που θα γίνει αυτό, το έχω συζητήσει ήδη με τον Δήμο και υπάρχει θετικό κλίμα, αλλά και με την Κτηματική υπηρεσία, είναι σύμφωνοι νομιμοποιείται άμεσα ο πύργος κωπηλασίας και οι εξέδρες. Αυτό σημαίνει ότι με οικοδομικές άδειες γίνονται άνετα παρεμβάσεις, φτιάχνουμε έναν άξονα που αναδεικνύουμε πάλι τον χώρο της κωπηλασίας. Η λίμνη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης και εκεί θα πρέπει να στοχεύσουμε, έγινε όσο μπορούσαμε και η αναβάθμιση των λεμβαρχίων και είμαστε σε ένα καλό στάδιο».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ