Σήμερα η εκκίνηση για τον «Γύρο της Λίμνης»

on .

GYROS LIMNHS EKKINHSH

• Η Παμβώτιδα έχει την… τιμητική της αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Γύρο της Λίμνης, ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας, με περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
Το στοίχημα φέτος για τους διοργανωτές ακόμη μεγαλύτερο, αφού περισσότεροι από 2.500 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα θα τρέξουν στις τρεις διαδρομές των 30, των 10 και των 5 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα γίνει σήμερα το απόγευμα με τον παραλίμνιο δρόμο 1.000 μ. για ΑμεΑ, τον πρωτότυπο αγώνα «Μαμά –Καρότσι», αλλά και τον αγώνα δρόμου 5χλμ. ενώ αύριο κορυφώνεται η διοργάνωση με τον αγώνα των 30 χλμ. το δυναμικό βάδισμα στη διαδρομή των 30 χλμ., και τους αγώνες των 10 χλμ.
Στο μεταξύ, στην πλατεία Μαβίλη έχει μεταφερθεί η γραμματεία του Γύρου Λίμνης, προκειμένου να παραλαμβάνουν οι δρομείς το πακέτο συμμετοχής τους στον αγώνα που έχουν επιλέξει.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Λόγω της διεξαγωγής του 11ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων και των παράλληλων διοργανώσεών του, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή κυρίως στην Παραλίμνιο περιοχή.
Πιο αναλυτικά, σήμερα, από τις 16.30 θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Φιλοσόφου, Καραμανλή και Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ από τις 15.30 θα απαγορεύεται η στάθμευση στην Πλατεία Μαβίλη, τις οδούς Φιλοσόφου, Καραμανλή, Γαριβάλδη και στην ακτή Μιαούλη. Αύριο από τις 08.00 και έως το τέλος του αγώνα θα διακοπεί η κυκλοφορία σε Πλατεία Μαβίλη, στις οδούς Καραμανλή, Εθν. Αντιστάσεως, Γιοσέφ Ελιγιά, Κουντουριώτου, Παπανδρέου, 8ης Μεραρχίας, Κων/πόλεως, Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων ως τη διασταύρωση της Αμφιθέας, επαρχιακή οδό Αμφιθέας – Λογγάδων – Καστρίτσας – Ακτή Μιαούλη, Γαριβάλδη και Φιλοσόφου. Παράλληλα, από τις 07.00 θα απαγορεύεται η στάθμευση παντός οχήματος σε Πλατεία Μαβίλη, οδούς Καραμανλή, Φιλοσόφου, Γαριβάλδη, ακτή Μιαούλη, Αβέρωφ, Γεννηματά.
Γιορτή για τους εθελοντές
Μια… ανάσα, πριν το εντατικό διήμερο του 11ου Γύρου Λίμνης και μετά από την πολυήμερη προετοιμασία, ώστε να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χιλιάδες δρομείς που θα λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες, πήραν οι εκατοντάδες εθελοντές της διοργάνωσης.
Η Οργανωτική Επιτροπή, τιμώντας την προσφορά τους, πρόσφερε προχθές βράδυ μια όμορφη γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, όπου οι εθελοντές γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν εμπειρίες, απόλαυσαν γευστικά εδέσματα, κρασί και μουσική, ενώ, παράλληλα, έλαβαν τις τελευταίες οδηγίες ενόψει των αγώνων του Σαββάτου και της Κυριακής.
«Η δύναμη αυτού του αγώνα είναι οι εθελοντές», σημείωσε η Πρόεδρος του διοργανωτή Α.Ο Ποσειδώνα Αγνή Δρίμτζια, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης τόνισε ότι το ρεκόρ των συμμετοχών στον αγώνα των 30 χλμ. γεμίζει ευθύνες τη διοργάνωση και αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σημασία των εθελοντών. Το παρών στη γιορτή έδωσε ο γλύπτης Χρήστος Σκαλκώτος που φιλοτέχνησε το φετινό, συλλεκτικό μετάλλιο του Γύρου Λίμνης, ο Αντώνης Χατζηγεωργίου εκπροσωπώντας τον μεγάλο χορηγό φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» και εκ μέρους της Μητρόπολης Ιωαννίνων ο Αρχιδιάκονος π. Βησσαρίων Βακάρος.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ποσειδώνα, γιατί καταφέραμε να γίνει ένα δρομικό event που είναι μοναδικό, και καλούμε κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα στα Γιάννενα, γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία», σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργίου.
Δράση ανακύκλωσης
Μέσω του φετινού Γύρου Λίμνης, η Μητρόπολη Ιωαννίνων ξεκινά να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό μια πολύ μεγάλη δράση της στον τομέα της ανακύκλωσης. Ήδη, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να συγκεντρώνει πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια σε τρία σημεία, το Γηροκομείο, την Περίβλεπτο και τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, και συνεργάζεται με αρκετές επιχειρήσεις.
«Είμαστε χαρούμενοι που ο Γύρος της Λίμνης μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με το ευρύτερο κοινό της πόλης, ευελπιστούμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και του νομού στη συνέχεια, σε θέματα ανακύκλωσης», σημείωσε ο π. Βησσαρίωνας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ