Όλα έτοιμα για το 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων

on .

FOLKLORIKO FESTIVAL

• Το 3ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ  Ιωαννίνων, διοργανώνει από 23 έως 26 Ιουνίου ο Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων) και στο οποίο θα προσκληθούν και θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από χώρες του εξωτερικού (Κολομβία, Πολωνία, Ισπανία, Γεωργία και Σερβία).
Για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα θα γίνουν ένα σταυροδρόμι πολιτισμικού πλούτου που θα παρουσιαστεί  σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Επίσης θα προσκληθούν χορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της χώρας.
Παράλληλα θα συμμετέχουν περισσότερα από δέκα συγκροτήματα Συλλόγων της πόλης των Ιωαννίνων και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται και παιδικό Φεστιβάλ με τη συμμετοχή Συλλόγων (τοπικών και από διάφορες περιοχές της χώρας) με τα παιδικά τους τμήματα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:                                                                               
24/6: 18:00: Συγκέντρωση όλων των χορευτικών σε κεντρικό σημείο της πόλης (Άλσος) και παρέλαση έως την πλατεία Πάργης, με στάσεις σε διάφορα σημεία στα οποία χορεύουν για πέντε λεπτά.
21:00: Πλατεία Πύρρου. Τελετή έναρξης, ομιλίες, χορευτικές εκδηλώσεις από συγκροτήματα.
25/6: 11:00: Το πρωί διοργάνωση εκδηλώσεων και παιχνιδιών με την συμμετοχή των συγκροτημάτων το πρωί στη Πλατεία Μαβίλη.
21:00: Παράσταση στη Πλατεία Μαβίλη. Ακολουθεί πάρτι για τους εθελοντές και τους χορευτές στον ίδιο χώρο.
26/6: 19:30: Εκδήλωση με την συμμετοχή των παιδικών συγκροτημάτων από τα Ιωάννινα και την Περιφέρεια Ηπείρου στη Πλατεία Μαβίλη.
27/6: 11:00 πμ: Επίσκεψη στο Δήμαρχο και Περιφερειάρχη αντιπροσωπειών από κάθε γκρουπ. (Αίθουσα Περιφέρειας Ηπείρου)
21:00 Παράσταση στο θέατρο ΕΗΜ  και τελετή λήξης.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ