«Νύχτες Πρεμιέρας» με διπλό βραβείο για τον Χρ. Μασσαλά

on .

MASSALAS XR BRABEYSH

• Πρώτα στα γρόσια, πρώτα στα γράμματα, πρώτα και στις τέχνες αποδεικνύονται τα Γιάννενα, καθώς εξακολουθούν ακόμα στις μέρες μας να αναδεικνύουν σημαντικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς.
Έμπρακτο παράδειγμα ως προς αυτό αποτελεί η περίπτωση του νεαρού Γιαννιώτη σκηνοθέτη Χρήστου Μασσαλά, γιου του πρώ­ην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τακτικού συνεργάτη του «Π.Λ.» Χρ. Μασσαλά, ο οποίος κατακτά, με σταθερά και προσεκτικά βήματα, τον κόσμο του θεάματος.

Οι  «Νύχτες Πρεμιέρας»
Πρόσφατα ο πολλά υποσχόμενος κινηματογραφιστής απέσπασε ένα ακόμη σημαντικό βραβείο, διπλό μάλιστα, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα για τη δουλειά του. Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Μασσαλάς πριν λίγες ημέρες (30-9-2017) τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας και το βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του μικρού μήκους «Copa-Loca», στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».
Το συγκεκριμένο διπλό βραβείο έρχεται μετά από αντίστοιχη διάκριση σε Φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ιταλία και το Σεράγεβο, αλλά και την επιλογή του ως υποψηφίου για πανευρωπαϊκό βραβείο ταινίας μικρού μήκους, καθώς και πολλές συμμετοχές σε διαγωνιστικά τμήματα διεθνών φεστιβάλ.

Στην Copa-Loca
Η ταινία, διάρκειας 14 λεπτών, αφηγείται την ιστορία της Copa-Loca, ενός εγκαταλελειμμένου καλοκαιρινού θερέτρου. Η Πωλίνα είναι το κορίτσι στην καρδιά της Copa-Loca. Όλοι νοιάζονται για εκείνη και εκείνη νοιάζεται για τους πάντες, με κάθε δυνατό τρόπο. Το «Copa-Loca» είναι μια παραγωγή του Χρήστου Μασσαλά, σε συμπαραγωγή του Κωνσταντίνου Κοντοβράκη και του Γιώργου Καρναβά και γυρίστηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Στην ταινία εμφανίζονται οι: Έλσα Λεκάκου, Τζένη Χειλουδάκη, Παύλος Ιορδανόπουλος, Talat Iqbal, Στάθης Σταμουλακάτος, Μιχάλης Πιτίδης, Φώτης Στρατηγός, Νάντια Κατσούρα, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιώργος Ραμαντάνης και Γιάννης Συμβώνης. Τη μουσική έχει γράψει η Σtella.

Βραβεία - υποτροφίες
Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986 στα Γιάννενα και σπούδασε Κινηματογραφική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο του Kingston στο Λονδίνο και Κινηματογράφο στο London Film School. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Λοκάρνο, το Τάμπερε, το BFI, το Σάο Πάολο, η Ουψάλα, η Θεσσαλονίκη και το Silhouette. Έχει επίσης κερδίσει καλλιτεχνικές υποτροφίες στη Σερβία και τη Νορβηγία. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο «Broad­way».

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ